Gå til hovedindhold
Overenskomster
Nyhed

Overenskomstaftale med LC på plads

KL og LC har landet en fornyelse af overenskomsten for kommunale lærere for de næste to år.

01. mar. 2024

Indhold

  Den 17. februar faldt aftalen om de generelle vilkår for overenskomsten på plads, og her blev man enige om en økonomisk ramme på 8,8 pct. 
   
  Med forliget, som blev indgået med Forhandlingsfællesskabet, blev der afsat 2,0 pct. til forhandlingerne med de enkelte faglige organisationer.

  Modernisering af praktikaftalen

  Med den nye læreruddannelse er der tilført uddannelsen et markant løft med flere undervisningstimer, mere øvelsesbaseret undervisning og ikke mindst udvidet og bedre praktik, herunder også bedre sammenhæng mellem praktikken og undervisningen på professionshøjskolerne.    

  KL og LC er derfor blevet enige om, at modernisere vilkårene for lærerstuderendes praktik, under deres professionsbachelor som lærer i folkeskolen. Vi håber, at dette kan være med til at understøtte udvikling af læreruddannelsen bedst muligt. Den nye aftale træder i kraft pr. 1. august 2024.

  LC træder ind i den kommunale kompetencefond 

  Løbende uddannelse og kompetenceudvikling er vigtigt for at styrke lærernes faglighed og sikre kvaliteten og udviklingen af undervisningen.

  Med forliget bliver derfor omfattet af aftalen om Den Kommunale Kompetencefond fra 1. april 2024.

  Det skal være med til at understøtte kommunernes kompetenceudviklingsindsats og sikre, at medarbejdernes kompetenceniveau øges, samt understøtte muligheden for individuel kompetenceudvikling.

  Tillæg til almenområdet 

  Med forliget får en række medarbejdere på almene folkeskoler et nyt tillæg på 4.800 kr. årligt med fuldt gennemslag. Det drejer sig bl.a. om lærere og børnehaveklasseledere, herunder PPR og UU-vejledere.

  Projekt om netværk for afdelings- og skoleledere

  KL og LC er enige om, at afdelings- og skoleledere skal have de bedst mulige forudsætninger for at kunne varetage jobbet som leder.

  Derfor iværksættes et nyt projekt, der skal være med til understøtte etablering af netværk i udvalgte kommuner. Netværket skal være med til at gøre skoleledelse til en attraktiv karrierevej – i et rekrutterings- og fastholdelsesperspektiv. Derudover skal projektet samle viden og erfaringer om, hvordan det gode netværk etableres.

  Dokumenter

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk