Gå til hovedindhold
Nyhed
Overenskomster

Overenskomstaftale med FOA på plads

KL og FOA har nu landet en fornyelse af overenskomsten for de næste to år.

04. mar. 2024

Indhold

  Den 17. februar faldt aftalen om de generelle vilkår for overenskomsten på plads, og her blev man enige om en økonomisk ramme på 8,8 pct. 
   
  Med forliget, som blev indgået med Forhandlingsfællesskabet, blev der afsat 2,0 pct. til forhandlingerne med de enkelte faglige organisationer.

  Udmøntning af trepartsmidler 

  Aftalen med FOA indeholder blandt andet en udmøntning af trepartsmidlerne fra 2024-2026. Trepartsmidlerne udmøntes som en forbedring af grundlønstillægget til social- og sundhedsassistenter og social- sundhedshjælpere.

  Trepartsmidlerne udmøntes også som en forbedring af grundlønstillæg til dagplejepædagoger, stedfortrædere og pædagoger i pladsanvisning i Københavns kommune og Frederiksberg kommune. Samt til dagplejere i eget hjem med uddannelse til pædagog samt til dagplejere udenfor eget hjem og gæstedagplejere med uddannelse til pædagog.

  Ny overenskomst for dagplejen 

  Dagplejen er en vigtig del af dagtilbudsområdet i kommunerne. Derfor er KL og FOA enige om, at der er brug for at sætte fokus på udviklingen. Vi har i den forbindelse udarbejdet en fælles erklæring om fremtidens dagpleje, der udtrykker parternes fælles intentioner om en fortsat stærk dagpleje i udvikling fremover.  Den nye dagplejeoverenskomst træder i kraft den 1. april 2025.  Med den etableres mere fleksible rammer for dagplejen - til gavn for både kommuner og den enkelte dagplejer.     

  Vi håber at den nye overenskomst kan være med til at udvikle og fremtidssikre dagplejen. 

  Spireansættelser på det dagpædagogiske område

  KL og FOA er enige om at udvide anvendelsesområdet for inspirationsansættelse for unge under 18 år, så aftalen fremadrettet også vil omfatte inspirationsansættelser på dagtilbudsområdet.

  Udvidelsen af aftalens dækningsområde træder i kraft den 1. august 2024 og er aftalt som en forsøgsordning frem til 31. marts 2026. 

  Vi håber, at aftalen vil bidrage til at øge unges interesse og kendskab til arbejdet på det pædagogiske område og dermed inspirere flere unge til at søge ind på de pædagogiske uddannelser.

  Dokumenter

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk