Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Beskæftigelse

Vigtige forenklinger af kontanthjælpsområdet i ny reform

Det er afgørende med et bredt forlig på kontanthjælpsområdet, som forhåbentlig kan sikre ro om området. KL roser en omfattende regelforenkling og ser frem til at se, hvordan reformen spiller ind i nytænkningen af hele beskæftigelsesområdet.

13. okt. 2023

Indhold

  Regeringen, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre har indgået et forlig om et nyt kontanthjælpssystem. Forliget indeholder bl.a. en række forenklinger så som en enklere satsstruktur, afskaffelse af 225-timers reglen, og at kontanthjælpsloftet omlægges til et samlet loft frem for de 29 lofter, der er i dag.

  ”KL har længe peget på, at kontanthjælpssystemet er alt for komplekst. Borgerne har med god grund været frustrerede, og det har været umuligt for de kommunale medarbejdere at navigere i de mange bureaukratiske regler om fx 225-timers reglen og kontanthjælpsloft mv. Derfor er det rigtig godt, at man nu rydder gevaldigt op og skaber et mere enkelt system,” siger Peter Rahbæk Juel, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

  Han kvitterer desuden for, at der nu ligger et bredt forlig på området.

  ”Det er godt med så bredt et forlig, så der kan komme ro om et system, som i høj grad har været en kastebold de sidste mange, mange år.”

  KL-udvalgsformanden håber nu, at de gode takter om forenkling også bliver gennemgående i den reform af hele beskæftigelsesområdet, som regeringen har sat i gang.

  ”Det er afgørende, at den her reform af kontanthjælpsområdet også tænkes ind i det store reformarbejde, regeringen har sat i gang. Vi har brug for nogle grundlæggende forandringer i vores beskæftigelsessystem, hvor der gøres op med bureaukrati, kontrol og mistillid. Til glæde og gavn for både borgerne og medarbejderne,” siger Peter Rahbæk Juel.

  Kontakt

  Pressechef

  Line Oxholm Thomsen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3536

  E-mail: lnt@kl.dk