Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge

Kommunerne ansætter mere personale i landet dagtilbud

Kommunerne ansætter mere personale i landets dagtilbud og er dermed tæt på det niveau, som loven kræver fra 1. januar 2024, viser den årlige normeringsstatistik fra Danmarks Statistik.

17. nov. 2023

Indhold

  Der er kommet flere voksne omkring børnene i vores dagtilbud. I 2022 var der således 5,6 børn pr. voksen på 3-5-års området. Og 2,9 børn pr. voksen i daginstitutioner for 0-2-årige. Det viser Danmarks Statistiks årlige opgørelse over normeringerne i landets daginstitutioner. 

  Kommunerne er dermed langt med at sikre bedre normeringer i landets dagtilbud.

  ”Det ser ud til, at kommunerne er foran tidsplanen, når det handler om at sikre flere hænder omkring vores mindste medborgere. Dét er rigtig glædeligt og viser, at kommunerne prioriterer dagtilbuddene højt,” siger Thomas Gyldal Petersen, formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg.

  Tallene viser, at der er kommet omkring 1.700 flere voksne i landets dagtilbud i 2022 end i 2021.

  Som noget nyt har kommunerne i år skulle indberette normeringer på institutionsniveau. Også selvom der ikke er et lovkrav om minimumsnormeringer på institutionsniveau. Spild af tid, mener KL-udvalgsformanden.
   
  ”Jeg undrer mig over, at kommunerne skal bruge tid og ressourcer på opgørelse af normeringer på institutionsniveau. Det giver ikke mening. Vi kommer til at bruge en masse tid på administration, som ikke bidrager til at gøre hverdagen bedre for børnene. Derfor bør regeringen droppe dét krav, så vi kan fokusere kræfterne på at skabe den bedste kvalitet lokalt.” 

  Kontakt

  Pressechef

  Line Oxholm Thomsen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3536

  E-mail: lnt@kl.dk