Gå til hovedindhold

Nyheder

16 resultater

Ældre Sagen og KL i fælles udspil: Styrk det nære sundhedsvæsen for ældre patienter

29. nov. 2023
Udspil
Sundhed
Ældre

Der skal være trygge rammer, når ældre bliver udskrevet fra hospitalet. Og så skal en tidlig indsats i nærmiljøet forebygge, at skrøbelige ældre bliver unødvendigt indlagt. Det er kernen i et nyt fælles udspil, som Ældre Sagen og KL i dag kan præsentere.

Danske borgmestre og regionsformand skal dele unik klima-viden på COP28

29. nov. 2023
Nyhed

Lokal klimahandling er blandt temaerne ved COP28. Det er et område, som Danmark er langt fremme på, og på klimatopmødets dag tre skal en række danske borgmestre og formanden for Danske Regioner derfor fortælle om deres arbejde med lokale klimahandlingsplaner.

Replik til FH: KL vil ikke fastholde de nuværende, komplekse regler om de lediges kontaktforløb – tværtimod!

29. nov. 2023
Debatindlæg

I et debatindlæg i Altinget beskyldte Fagbevægelsens Hovedorganisation KL for ikke at ville forenkle kontaktforløbet, når ledige søger job. Men FH's model forenkler ikke forløbet, men komplicerer det yderligere.

Patienter og kommuner med fælles ønske: Vi skal sikre større lighed i sundhed ved at behandle mennesker med kronisk sygdom forskelligt

27. nov. 2023
Pressemeddelelse
Forebyggelse

Vi skal tage udgangspunkt i hver enkelt borgers behov og ressourcer, sikre tid til dem, der har særligt brug for det, og bruge de knappe ressourcer i sundhedsvæsnet bedst muligt. Det mener Diabetesforeningen, Lungeforeningen og KL, og derfor fremlægger parterne nu et fælles udspil med seks principper for, hvordan fremtidens behandling af kronisk sygdom bør se ud.

Regioner og kommuner vil udbrede indsats, der nedbringer dødelighed og genindlæggelser

21. nov. 2023
Sundhed
Social

I projektet ’Kom Trygt Hjem’ har sygehuset behandlingsansvaret for patienter med hoftenært lårbensbrud i 14 dage efter udskrivelse, og kommunen følger tæt og systematisk op i dagene efter indlæggelse for at holde øje med patientens tilstand.

Kommunerne ansætter mere personale i landet dagtilbud

17. nov. 2023
Nyhed
Børn og unge

Kommunerne ansætter mere personale i landets dagtilbud og er dermed tæt på det niveau, som loven kræver fra 1. januar 2024, viser den årlige normeringsstatistik fra Danmarks Statistik.