Gå til hovedindhold
EU
Nyhed

KL sætter fokus på kommunale udfordringer med cybersikkerhed og digitalisering

KL's formand for Internationalt Udvalg, Erik Flyvholm, tog ordet på Regionsudvalgets debat omkring den digitale dagsorden i Europa med Kommissær Margrethe Vestager.

15. feb. 2023
Ældre end 12 mdr.

Indhold

    På Regionsudvalgets plenarforsamling italesatte Erik Flyvholm, kommunernes udfordringer i forhold til den europæiske digitale dagsorden og behovet for EU-opbakning.

    "Vi er i de danske kommuner bevidste om, at selvom vi rangerer højt i digitalisering, så er vi små spillere internationalt, og derfor har vi brug for, at EU står op for kommuner og regioner, så de sikrer at globale Tech-virksomheder tilbyder digitale løsninger der følger EU-lovgivning".

    For danske kommuner er det en aktuel udfordring, at de pålægges ansvaret for sikre at digitale løsninger og produkter overholder loven på området, hvilket er en tung og tidskrævende opgave for en kommune. I stedet opfordrede Erik Flyvholm til, at EU i højere grad sikrer håndhævelsen af lovgivning overfor leverandørerne af disse produkter.

    Kommissær Vestager kvitterede for de mange indspark fra Regionsudvalgets medlemmer, og i hendes afsluttende bemærkninger understregede hun, at for hele pakken af digital lovgivning gælder at det ikke er nok blot at vedtage lovgivningen, men at det også er nødvendigt at sikre fuld implementering af lovgivning. Uden fuld implementering af lovgivning vil muligheden for effektiv håndhævelse ikke være muligt. Det vil både skade borgernes tillid til ny teknologi, men det vil også hindre offentlige myndigere og samfundet i at anvende de muligheder der ligger i ny teknologisk effektivitet.

    Se den fulde debat på Regionsudvalgets hjemmeside