Gå til hovedindhold

EU

27 resultater

De lokale og regionale myndigheder sætter geotermisk energi på dagsordenen

23. apr. 2024
EU
Energi

Regionsudvalget har på deres plenarforsamling den 17. - 18. april 2024 vedtaget en udtalelse, som handler om udnyttelsen af geotermisk energi. Forslaget kommer på baggrund af Regionsudvalgets eget ønske om at sætte fokus på geotermisk energi som en vedvarende energikilde.

Regionsudvalget vedtager hasteresolution om fremtidens samhørighedspolitik

18. apr. 2024
EU

Det Europæiske Regionsudvalg ønsker at sende et klart og stærkt signal til Kommissionen, Parlamentet og Rådet om vigtigheden af EU´s samhørighedspolitik for de lokale og regionale myndigheder. Derfor har Regionsudvalget vedtaget en hasteresolution om fremtidens samhørigheds-politikken på deres plenarforsamling den 17.-18. april 2024.

KL´s prioriterede EU-sager for 2024 er nu vedtaget.

16. apr. 2024
EU

KL har på baggrund af Europa-Kommissionens arbejdsprogram for 2024 identificeret de EU-sager, der vil blive prioriteret i 2024.

Topmøde opfordrer til mere lokalt og regionalt selvstyre forud for Europa-parlamentsvalget.

22. mar. 2024
EU

Europa Parlamentsvalget indtager central rolle i Det Europæiske Regionsudvalgs topmøde. Der var fokus på at understrege vigtigheden af Europas kommuner og regioner rolle i løsningen af EU’s udfordringer og målsætninger.

Young Elected Politicians programmet er åbent for tilmeldinger

22. mar. 2024
EU

Det Europæiske Regionsudvalgs program for unge politikere under 35 har nu åbnet for ansøgere til 2024 programmet. Det er et netværk af unge lokale og regionale politikere i EU. Det giver unge politikere mulighed for at hæve deres stemme på EU-niveau, deltage i EU's politiske beslutningsproces, deltage i skræddersyet træning og meget mere.

Hvor er det lokale perspektiv i de globale klimaindsatser?

29. feb. 2024
Nyhed
EU

Alle lande indgiver under Parisaftalen deres ”NDC’er” (nationally deter-mined contributions), som er deres bidrag til reduktionen af drivhusgasudledningerne. Danmarks NDC indregnes som en del af EU’s fælles bidrag, men i det danske og EU’s bidrag, er der ikke noget at finde om det lokale niveau – til trods for, at det er her, at størstedelen af den grønne omstilling finder sted.