Gå til hovedindhold
Nyhed
EU
Klima

De europæiske kommuner og regioner samles forud for FN’s årlige klimakonference for at styrke deres rolle i global klimahandling

De europæiske kommuner og regioner samles forud for FN’s årlige klimakonference for at styrke deres rolle i global klimahandling KL støtter Det Europæiske Regionsudvalgs holdning forud for arbejdet ved COP28 i Dubai.

12. okt. 2023

Indhold

  KL er glade for at have bidraget til vedtagelsen af Det Europæiske Regionsudvalgs fælles holdning til FN’s årlige COP-konference, der finder sted i november 2023 i Dubai. Udtalelsen giver Regionsudvalgets delegation et ambitiøst udgangspunkt i deres arbejde med at sikre ambitiøs global klimahandling og arbejdet med at sikre EU’s kommuner og regioner en stærkere rolle i det globale samarbejde.

  FN’s årlige klimakonference samler verdens lande for at planlægge vejen fremad, for at sikre at vi lever op til Parisaftalen og leverer det nødvendige arbejde, for at nå dertil. Regionsudvalgets udtalelse er et fælles udgangspunkt for de europæiske kommuner og regioner i det globale klimasamarbejde. Flere og flere omstillings-opgaver lander hos de lokale myndigheder, og derfor er det vigtigt, at vi har en stemme i forhandlingerne og de beslutninger, der træffes.

  Udtalelsen fremhæver særligt:

  • Nødvendigheden for at sikre at vi lever op til Parisaftalens mål.
  • Vigtigheden af flerniveauforvaltning og inddragelse af byer, kommuner og regioner i EU’s og FN’s klimadiplomati, fordi kommuner og regioner i høj grad er ansvarlige for at implementere de løsninger, der skal til for at nå de internationale mål.
  • Behovet for at se på forbindelsen mellem modvirknings- og tilpasningsinitiativer og biodiversitet, samt sikre synergi i koordineringen.
  • Behovet for at rykke fra planlægning til implementering, særligt igennem finansiering og direkte støtte til kommuner og regioners klimaarbejde, og herunder sammentænke af klimainitiativer.

  Som det første land i verden har alle danske kommuner lavet klimahandlingsplaner med det mål at leve op til Paris aftalen, og KL bakker fuldt op om ambitiøs global klimahandling.

  Kontakt

  EU-Teamleder/Chefkonsulent

  Annemette S. Frost

  Jura & EU

  Telefon: +45 3370 3477

  E-mail: asf@kl.dk

  EU-konsulent

  Rasmus Axen l''Anglois-Nordgren

  Jura & EU

  Telefon: +32 477 17 83 29

  E-mail: rano@kl.dk