Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Få viden og inspiration til samarbejdet om opstilling af telemaster – KL er klar med FAQ

KL har med input fra kommuner, Cibicom, Teleindustrien og Styrelsen for Dataforsyning og infrastruktur, udarbejdet en FAQ, der samler informationer til brug for medarbejdere, der behandler ansøgninger vedrørende opstilling af telemaster.

25. apr. 2023
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  FAQ'en har til formål at give inspiration og viden til samarbejdet om opstilling af telemaster, herunder at skabe forståelse om de praktiske foranstaltninger i forbindelse med at forbedre den mobile dækning mm. FAQ’en kan derfor eksempelvis være god kilde til viden for planmedarbejdere i forbindelse med ansøgninger om opstilling af master.

  Se FAQ

  Temaer og indhold

  FAQ’en om placering af telemaster dækker spørgsmål under fire temaer:

  • Master til opsætning af sendeudstyr
  • IoT teknologi: mobilsignaler med lang rækkevidde
  • 5G teknologi: det nye mobilsignal
  • Gode processer med øvrige aktører på området

  I FAQ’en kan man finde spørgsmål og svar som ”Kan man stille krav til, at alle operatører placerer sig på samme mast?” eller ”Erstatter en kommende 5G dækning behovet for flere master og nedgravet infrastrukutur/fibernet?”

  Der tages forbehold for evt. fejl og der henvises altid til gældende lovgivning på området (masteloven mv.). Dertil gælder det, at de konkrete svar på mange af spørgsmålene er kontekstspecifikke, hvorfor FAQ'en skal ses som inspiration og et supplement til eksisterende materialer, som der ligeledes ofte linkes til.

  Kom med input

  Vi vil gerne løbende vedligeholde og udbygge FAQ’en, så hvis du har input til spørgsmål og svar, hører vi meget gerne fra dig.

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Anne Kathrine Fjord-Marschall

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3797

  E-mail: akf@kl.dk