Gå til hovedindhold
Nyhed
Overenskomster

Overenskomstaftale med HK på plads

KL og HK har landet en fornyelse af overenskomsten for lige knap 33.000 kommunalt ansatte HK’er for de næste to år.

28. feb. 2024

Indhold

  Den 17. februar faldt aftalen om de generelle vilkår for overenskomsten på plads, og her blev man enige om en økonomisk ramme på 8,8 pct. 

  Med forliget, som blev indgået med Forhandlingsfællesskabet, blev der afsat 2,0 pct. til forhandlingerne med de enkelte faglige organisationer.

  Pension til elever

  KL og HK er med forliget blevet enige om, at elever under 25 år, som noget nyt også får fuld pensionsdækning med virkning fra ansættelsen. Det skal være med til, at gøre det attraktivt for unge at blive elev i en kommune.

  Løn

  Derudover er KL og HK enige om, at overenskomsternes grundlønsindplaceringer hæves med virkning fra 1. april 2025, således at alle medarbejdere fra grundløn 13 til og med grundløn 36, stiger et løntrin. 
  Samtidig hæves elevers grundlønsindplaceringer ligeledes et løntrin. 

  Kompetenceudvikling

  KL og HK er ligeledes blevet enige om, at styrke mulighederne for videreuddannelse. Hen over de kommende to år vil der blive udrullet en ny opsøgende indsats om videreuddannelse på de enkelte arbejdspladser. 

  Med forliget bliver medarbejderne en del af den eksisterende aftale om Den opsøgende indsats for uddannelse og kompetenceudvikling pr. 1. april 2024, der dermed udvides den med aktiviteter målrettet HK’er.

  Pensionsforbedringer 

  Med aftalen stiger alle HK’er i pension, så de fra 1. april 2025 får 17 pct. i pension.

  Dokumenter

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk