Gå til hovedindhold
Nyhed
Overenskomster

Overenskomstaftale med BUPL på plads

KL og BUPL har nu landet en fornyelse af overenskomsten for kommunalt ansatte pædagoger for de næste to år.

22. feb. 2024

Indhold

  Den 17. februar faldt aftalen om de generelle vilkår for overenskomsten på plads, og her blev man enige om en økonomisk ramme på 8,8 pct. 
   
  Med forliget, som blev indgået med Forhandlingsfællesskabet, blev der afsat 2,0 pct. til forhandlingerne med de enkelte faglige organisationer.

  Udmøntning af trepartsmidler 

  Aftalen med BUPL indeholder blandt andet en udmøntning af trepartsmidlerne fra 2024-2026. Trepartsmidlerne udmøntes som en forbedring af grundlønstillæg til pædagoger, støttepædagoger, mellemledere, stedfortrædere mv.

  Ny stillingskategori

  Derudover er KL og BUPL enige om, at der pr. 1. april 2025 oprettes en ny stillingskategori som pædagogfaglig specialist. Det skal være med til at understøtte pædagogers udviklingsmuligheder og karriereveje i praksis. 
   
  Det er intentionen, at stillingen kan medvirke til at rekruttere og fastholde kompetente pædagoger i faget og sikre pædagogernes fortsatte tilknytning til de kommunale daginstitutioner, fritidstilbud og skoler.

  Arbejdstid

  Der er aftalt en række andre ændringer i arbejdstidsreglerne på dagområdet. Det betyder blandt andet, at der indføres en halvårsnorm.

  Pensionsforbedringer 

  Med aftalen stiger alle pædagoger 0,58 pct. i pension, så de fra 1. april 2025 får 15 pct. i pension.
   
  Derudover er det aftalt, at ansatte med 15 års anciennitet får yderligere 2 pct. stigning i pensionsbidraget fra 1. april 2025. Den ansatte kan vælge, at den del af pensionsbidraget, som overstiger 15 %, i stedet for indbetaling til pensionsordningen udbetales som et kontant beløb.

  Dokumenter

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk