Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Sundhed

Ni forslag skal styrke kvaliteten i det nære sundhedsvæsen

KL offentliggør nu ni forslag til, hvordan man kan sikre kvaliteten og patientsikkerheden, når flere af indsatserne i sundhedsvæsenet rykker tættere på borgerne. ”Mere nærhed må ikke komme på bekostning af den faglige kvalitet," lyder det fra Sisse Marie Welling.

27. feb. 2024

Indhold

  Hvis vi skal omstille sundhedsvæsenet, så danskerne i højere grad får hjælp tæt på eller i deres eget hjem, skal kvaliteten, kompetencerne og patientsikkerheden være i orden.

  Sådan lyder det klare budskab fra KL, som nu kan præsentere 9 forslag til, hvordan man bør styrke arbejdet med kvalitet i det nære sundhedsvæsen.

  For skal flere indsatser rykkes tættere på borgerne, er der brug for en ny kvalitetsplan for sundhedsvæsenet, lyder det fra fungerende formand for Sundheds- og Ældreudvalget i KL, Sisse Marie Welling:

  ”Hvis vi skal lykkes med at skabe et sundhedsvæsen, der er tættere på danskerne og deres hverdag, og som i langt højere grad møder dem med tidlige indsatser og differentierede tilbud, er der brug for at styrke vores arbejde med kvalitet og patientsikkerhed i kommunerne. For mere nærhed må selvfølgelig ikke komme på bekostning af den faglige kvalitet.”

  Mere data, forskning og samarbejde på tværs

  De ni forslag handler blandt andet om, at kommunerne skal have flere og bedre data til rådighed, at patientrapporterede oplysninger skal bruges systematisk, og at den praksisnære forskning i kommunerne bliver styrket.

  Derudover foreslår KL, at der bliver etableret en national samarbejds- og forbedringsorganisation, der skal sætte rammen om kvalitetsarbejdet på tværs af hele sundhedsvæsenet.

  ”Med forslagene ønsker vi både at styrke indsatsen lokalt og samtidig sikre, at vi får en ny stærk national ramme og plan. Blandt andet skal vi gennem data og samarbejde på tværs blive endnu skarpere på, hvilke indsatser der virker bedst og giver borgerne størst værdi og effekt,” siger Sisse Marie Welling og fortsætter:

  ”Samtidig er det selvfølgelig helt nødvendigt, at initiativerne bliver fulgt op med de nødvendige investeringer fra nationalt hold. For hvis vi skal lykkes med den her omstilling, vil det selvfølgelig kræve balance i det nære sundhedsvæsen.”

  Præsenteres på sundhedskonference i dag

  De ni forslag præsenteres i forbindelse med KL’s årlige sundhedskonference, der afholdes i dag, tirsdag den 27. februar.

  Forslagene er også sendt til Sundhedsstrukturkommissionen, der er nedsat af regeringen, og som forventes at præsentere sine anbefalinger i foråret 2024.

  Læs de ni forslag her:

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Morten Christensen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3689

  E-mail: moch@kl.dk