Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Forvaltning og ledelse

Tre offentlige topchefer er udnævnt som ambassadører for offentlig ledelse

Merete Agergaard, Susanne Lauth og Rikke Würtz er udpeget til ambassadører for offentlig ledelse.

21. aug. 2023

Indhold

  Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen, Susanne Lauth, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitets-hospital og Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø Kommune, som ledelsesambassadører for 2023-2025. Det er første gang i initiativets historie, at hver del-sektor er repræsenteret i samme periode med en ambassadør, og at ambassadørskabet varer i to år.  

  Tre offentlige topchefer skal dele erfaringer og perspektiver i debatten 

  Ledelsesambassadørerne skal være med til at styrke og inspirere debatten om offentlig ledelse med egne erfaringer og perspektiver fra deres ledelseshverdag i hver sin del af den offentlige sektor. Derudover skal de bidrage til samtalen om, hvordan vi styrker samarbejdet og fællesskabet på tværs af den offentlige sektor, bl.a. ved at sætte spot på de muligheder og barrierer, der ligger i et tværgående ledelsessamarbejde.

  Merete Agergaard har været direktør i Skattestyrelsen siden 2018. Hun har tidligere været direktør i SKAT og Arbejdsskadestyrelsen samt afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet og Koncern HR- og Kommunikationschef i Miljøministeriet. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

  Rikke Würtz har været kommunaldirektør i Morsø Kommune siden 2016. Hun har tidligere været vicekommunaldirektør i kommunen samt været chef for Social og Sundhed og Trivsel og Sundhed. Før det var hun adm. direktør på Københavns Privathospital. Hun er uddannet i strategi og ledelse fra Aarhus Universitet.

  Susanne Lauth har været sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital siden 2021. Før det var hun Sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus og har tidligere været vicedirektør på Sygehus Vendsyssel og Sygehus Thy samt pro-gramchef, oversygeplejerske og afdelingssygeplejerske på Vejle Sygehus. Hun er uddannet sygeplejerske fra Vendsyssel Sygeplejerskeskole i Hjørring med en række efteruddannelser i ledelse.

  Rikke Würtz, Susanne Lauth og Merete Agergaard tiltræder som ledelsesambassadører 1. september 2023. Ambassadørskabet løber til og med 31. august 2025. 

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk

  Ambassadører for offentlig ledelse 2023-2025

  Læs mere om ledelsesambassadørerne, og hvad de kommer til at fokusere på i deres ambassadørskaber.