Gå til hovedindhold
Nyhed

KL deltager i arbejdet med ny magtudredning

Over de næste år skal ny magtudredning tage temperaturen på det danske demokrati. KL er i den forbindelse blevet bedt om at bidrage til arbejdet, og det glæder formand Martin Damm.

18. aug. 2023

Indhold

  I løbet af de næste fem år skal en forskergruppe tage temperaturen på det danske demokratis aktuelle tilstand – blandt andet med fokus på teknologiens og mediernes udvikling og betydning for folkestyret.

  Det sker med en ny magtudredning, der skal opdatere den seneste udgave fra 2003.

  KL er i den forbindelse blevet bedt om at give input til arbejdet, og det glæder formand for KL, Martin Damm:

  ”Det er utrolig vigtigt, at vi værner om vores folkestyre, og her er lokaldemokratiet i kommunerne en grundpille. Derfor er det også rigtig positivt, at vi får sat gang i arbejdet med en ny og opdateret magtudredning,” siger Martin Damm og fortsætter:

  ”Det er naturligt og vigtigt, at vi i kommunerne deltager i arbejdet, for det er os lokale folkevalgte, der til daglig har den nære kontakt og tætte dialog med borgerne. Derfor ser vi også frem til komme med input og bidrage til, at vi får styrket vores viden om demokratiets aktuelle tilstand.”

  KL deltager i følgegruppen for magtudredningen med administrerende direktør i KL, Kristian Vendelbo. Følgegruppen skal give input undervejs og bistå med formidlingen af resultaterne.

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Morten Christensen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3689

  E-mail: moch@kl.dk