Gå til hovedindhold
Analyser
Analyser: Arbejdsmarked og uddannelse
Uddannelse

De unges afstand til ungdomsuddannelse

Unge har i gennemsnit 15 km mellem deres folkeskole og deres valgte ungdomsuddannelse. Gennemsnittet dækker dog over store forskelle dels mellem unge på erhvervsuddannelserne, som har ca. dobbelt så langt til uddannelse som de unge på de gymnasiale uddannelser. Dels mellem unge i forskellige kommuner. I 6 kommuner har de unge mindst 40 km’s afstand til erhvervsuddannelsernes hovedforløb, mens de unge i andre kommuner har væsentligt kortere.

14. sep. 2020
Ældre end 12 mdr.
 • Læs op

Indhold

  Analysens hovedkonklusioner

  • Unge på erhvervsuddannelserne har ca. dobbelt så langt til uddannelse (22 km grundforløb, 27 km hovedforløb), som de unge på de gymnasiale uddannelser (12 km).
  • Knap to tredjedele (63 pct.) af de unge på de gymnasiale uddannelser har under 10 km’s afstand. På EUD er andelen med under 10 km’s afstand hhv. 37 pct. på grundforløbene og 32 pct. på hovedforløbene.
  • 11 pct. af de unge på EUD-hovedforløb har mindst 50 km til uddannelse, mens tilsvarende gælder 7 pct. på EUD-grundforløb og 2 pct. på de gymnasiale uddannelser. 
  • Der er væsentlige forskelle på afstandene til uddannelse i de forskellige kommuner. Ift. EUD-grundforløb har de unge fra 6 kommuner i gennemsnit mere end 40 km’s afstand, mens unge i 15 kommuner har mere end 40 km’s afstand, når det gælder EUD-hovedforløb. Ift. de gymnasiale uddannelser, er afstanden i de fleste kommuner relativt korte. I én kommune (Odsherred) er gennemsnits afstanden dog lige over 25 kilometer. Yderligere 7 kommuner har gennemsnitlige afstande på mellem 20 og 25 km.

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Lasse Vej Toft

  Analyse & Makro

  Telefon: +45 3370 3512

  E-mail: lvt@kl.dk