Se også
Den fælleskommunale rammearkitektur
Nyhedsbrevet Råderum
Netværk
Kodeks for forvaltningens betjening af politikerne
Whistleblowerloven
SFO- og klubtilbud
Stærke børnefællesskaber
Børn og unge med handicap
Konferencer - Børn og unge
Børneliv i sund balance
KL’s Forebyggelsespris 2024
Demenshandlingsplan
Rehabilitering efter serviceloven
Webinarer - Sundhed og ældre
Konferencer - Sundhed og ældre
Fakta om socialområdet
Psykiatri
Ledernetværk på voksensocialområdet
Konferencer - Socialområdet
Socialtilsynet
Beskæftigelsesindsatsen under covid-19
Konferencer - Beskæftigelse
Situationen i Ukraine
Kommunenetværk
Udvalg på kultur- og fritidsområdet
Kend din kommune - Brug nøgletal i styringen
KL's udspil: Kommunernes CO2-reduktion
KL-udspil: Klimatilpasning for fremtiden
Affald og cirkulær økonomi
Forsyning
Ferieregler
Administrationsgrundlag til barselsaftalen
Konsulentydelser
KL's Arbejdsgiverservice
Casebank - Rekrutteringsinitiativer på ældre- o...
En fælleskommunal metode for dokumentation og udveksling af data på sundheds- og ældreområdet.
KL har med input fra en række kommuner, og i samarbejde med KOMBIT, udarbejdet et nyt værktøj til visning af Fællessprog III-data (FSIII), som er tilgængeligt via FLIS.
Sundhedsdata på tværs er et dataværktøj udviklet af sundhedsdatastyrelsen, der samler nationale sundhedsdata om kontakter til hospitaler, almen praksis og udvalgte kommunale indsatser.
Maskinelt dosispakket medicin kan frigøre mange personaleressourcer. Erfaringstal viser, at ca. 70 borgere på dosis medvirker til at frigøre 1 årsværk. Men der er fortsat stor kommunal variation i andelen af brugere af dosispakket medicin. Læs mere om udviklingen i brugere af dosispakket medicin her.
Samarbejdet mellem sektorer i sundhedsvæsenet kræver tilgængelige og brugervenlige it-løsninger. It-løsninger skal understøtte samarbejdet og bidrage til at skabe bedre og lettere arbejdsgange mellem parterne.
Den fælleskommunale gateway er udviklet til at skabe større synlighed og gennemsigtighed på det kommunale sundheds- og ældreområde ved at indsamle og dele relevant data om indsatser og kvalitet på fagområderne.
En fælleskommunal standard for dokumentation på hjælpemiddelområdet forventes at færdigudviklet og klar til implementering ultimo 2025.
Ordning om behandlingsansvar 72 timer efter hospitalsbehandling er nu implementeret i hele landet i et tæt samarbejde mellem hospitaler, kommuner og almen praksis.
Du finder her information om dokumentation af §117a i Serviceloven og KL’s anbefalinger herom.
Siden 2016 har kommuner og regioner investeret i en fælles telemedicininfrastruktur, som nu er klar til at blive taget i anvendelse på tværs af landet. Perspektiverne i mere behandling hjemme via telemedicinske løsninger er store, selvom det kræver en videreudbygning af både infrastruktur og løsninger.
På denne side kan du orientere dig om jura i forhold til data og digitalisering inden for sundhedsområdet og sensorer til brug af sensorer på velfærdsområderne.
KL og kommunerne arbejder med Program for Afbureaukratisering og enklere og mere hensigtsmæssig dokumentation.
Afdækninger og analyser, gennemført af projektet 'Synlige Kommunale Sundheds- og Ældredata',
FKI er en informationsmodel, dvs. en specifikation af data opdelt i dokumentationselementer (fx FSIII-tilstand), der repræsenterer det kommunale sundheds-, ældre- og socialområde. Målet med FKI’en er at øge kvaliteten i datadeling og indberetning, gøre genbrug af eksisterende dokumentation mulig og dermed blandt andet reducere dobbeltdokumentation.
Oversigt over KL´s webinarer på Sundheds- og ældreområdet.
Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL har den 29. november 2024 offentliggjort en ny statusrapport for de nationale mål for sundhedsvæsenet. Statusrapporten viser udviklingen fra 2022 til 2023 for otte nationale mål, og ca. 50 tilknyttede indikatorer. Rapporten viser en positiv udvikling i kvaliteten.
Center for Forebyggelse i praksis inviterer i samarbejde med Vidensråd for Forebyggelse til temadage om strukturel forebyggelse. Formålet er at give deltagerne viden og inspiration til at fremme strukturel forebyggelse i deres kommune som en del af løsningen på fremtidens velfærdsudfordringer.
Den 17. december 2024 mødes vi første gang i KL’s Netværk for Velfærdsteknologi 2024/2025. Her fokuserer vi på, hvordan velfærdsteknologi kan bidrage til udvikling og omstilling af opgaveløsningen på sundheds-, social-, og ældreområdet. Vil du og din kommune med?