Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Ældre

Kunstig intelligens – din nye kollega?

I 2023 vandt kunstig intelligens (AI) frem og Dansk Sprognævn kårede ’Chat GPT’ til årets ord. Men AI kommer uden tvivl også til at fylde i de kommende år. Lær mere om, hvilke muligheder kunstig intelligens skaber, og hvordan vi griber disse på KL’s Sundhedskonference den 27. februar 2024.

04. jan. 2024
Billede af vintergæk

Indhold

  Hvordan bruger vi de muligheder som AI giver os?

  AI er buldret frem det sidste år. Særligt inden for såkaldt Generativ AI er der sket store fremskridt med værktøjer såsom ChatGPT, Midjourney og mange flere. Disse fremskridt åbner mange døre for brugen af AI på det kommunale sundhedsområde.

  Det er noget, som vi bliver nødt til at forholde os til og det efterlader også mange spørgsmål. Hvad kommer det konkret til at betyde for måden, vi løser opgaverne på sundhedsområdet? Hvordan skal sundhedsområdet gribe de nye digitale muligheder? Kan AI revolutionere måden vi diagnosticerer, visiterer og behandler på? Kan det bidrage til, at løse rekrutteringsudforingen ved at aflaste medarbejdere?

  Mulighederne som AI skaber, efterlader dog ikke kun store spørgsmål, men har allerede mundet ud i konkrete tiltag i det kommunale landskab. F.eks. har Aalborg kommune ved hjælp af kunstig intelligens etableret projektet ’AIR’, som skal agere støtteværktøj, når der skal planlægges et fysisk rehabiliteringsforløb af en ældre medborger. Projekter som dette baner vejen for kommunale sundhedsløsninger, som er bygget på modeller og statistik.

  På KL’s Sundhedskonference den 27. februar 2024 i Kolding vil Jacob Bøtter, iværksætter og digital rebel, give indblik i hvilke muligheder AI giver os på sundhedsområdet og hvordan vi bedst griber disse. Kom med og hør Jacobs oplæg og meget andet, som du kan læse om i programmet nederst i artiklen.

  Tilmeldingen lukker den 16. februar.