Gå til hovedindhold

Nyheder Jura og EU 2024

En blå pagt i EU

12. feb. 2024
Nyhed
EU

Klimakrisen er på mange måder en vandkrise. Europa står overfor tørke og oversvømmelser. Det mærkes også i Danmark - den 20. og 21. oktober 2023 oplevede vi den værste stormflod i over 100 år. Der var ikke tale om et enkeltstående tilfælde, men et udtryk for en stigende tendens til oversvømmelser i Danmark og EU - så sent som i starten af februar 2024, advarede flere kommuner om oversvømmelser.

Belgien overtager formandskabet for EU’s ministerråd i foråret 2024

10. jan. 2024
Nyhed
EU

Under sloganet ”beskyt, styrk, forbered” overtager Belgien EU-formandskabet i første halvår af 2024. Det seneste belgiske EU-formandskab var i 2010.

Logo for Belgiens formandskab af EU's ministerråd

EU's erklæring om Cykling

13. feb. 2024
EU
Nyhed

Cyklen skal fylde mere i Europa. Europa Kommissionen har fremlagt sin erklæring om cykling, som skal være med til at sætte fokus på cykling og frigøre cyklismens potentiale på tværs af hele Europa.

Billede af Cykelslangen - cykelbro i København

Hvor er det lokale perspektiv i de globale klimaindsatser?

29. feb. 2024
Nyhed
EU

Alle lande indgiver under Parisaftalen deres ”NDC’er” (nationally deter-mined contributions), som er deres bidrag til reduktionen af drivhusgasudledningerne. Danmarks NDC indregnes som en del af EU’s fælles bidrag, men i det danske og EU’s bidrag, er der ikke noget at finde om det lokale niveau – til trods for, at det er her, at størstedelen af den grønne omstilling finder sted.

Young Elected Politicians programmet er åbent for tilmeldinger

22. mar. 2024
EU

Det Europæiske Regionsudvalgs program for unge politikere under 35 har nu åbnet for ansøgere til 2024 programmet. Det er et netværk af unge lokale og regionale politikere i EU. Det giver unge politikere mulighed for at hæve deres stemme på EU-niveau, deltage i EU's politiske beslutningsproces, deltage i skræddersyet træning og meget mere.

Topmøde opfordrer til mere lokalt og regionalt selvstyre forud for Europa-parlamentsvalget.

22. mar. 2024
EU

Europa Parlamentsvalget indtager central rolle i Det Europæiske Regionsudvalgs topmøde. Der var fokus på at understrege vigtigheden af Europas kommuner og regioner rolle i løsningen af EU’s udfordringer og målsætninger.