Gå til hovedindhold
Teknik og miljø

Grunddata og geodata

Grunddata og geodata er værdifulde data, som bidrager til en effektiv og kvalificeret service til borgere og virksomheder. I KL har vi fokus på udvikling og anvendelse af de fællesoffentlige grunddata.​ I GeoDanmark samarbejdet er kommuner og stat sammen om at sikre aktuelle og præcise geodata.​ I KL arbejder vi både med interessevaretagelse overfor staten og med konkrete projekter sammen med kommunerne.

Indhold

  I Team Grund- og geodata arbejder vi for at understøtte kommunerne i deres arbejde med dataunderstøttede initiativer. Som en del af KL's Center for Klima og Erhverv vil vi have projekter, der række ud mod denne faglighed, men vi har også en generel indsats ift. at sikre gode og værdifulde data, som kan bidrage til en effektiv og kvalificeret service til borgere og virksomheder.

  Det gør vi blandt andet ved at have fokus på udvikling og anvendelse af de fællesoffentlige grunddata.​ Læs mere her.

  Ligesom vi deltager i den strategiske udvikling af digital forvaltning på offentlige grunddata gennem det fællesoffentlige og det fælleskommunale digitaliseringsprogram. Læs mere her.

  Vi arbejder også på at skabe aktuelle og præcise geodata gennem GeoDanmark-samarbejdet, hvor kommune og stat arbejder sammen om gode grunddata. Læs mere her.

  Gennem diverse udvalg arbejder vi med interessevaretagelse overfor staten, og vi har også et tæt samarbejde med KTC, blandt andet faggrupperne for Digital Forvaltning, Ejendomsdatagruppen og Fosako. Find oversigt over stående udvalg her.  

  Endeligt indgå vi i en række konkrete udviklingsprojekter, som er med til at undersøge og skabe nye anvendelser af data til gavn for den kommunale forvaltning. Læs mere her.

  Sidst opdateret: 26. oktober 2023