Gå til hovedindhold

Nyheder

12 resultater

Datatilsynets afgørelse i Chromebook-sag efterlader endnu engang kommunerne i uvished

30. jan. 2024
Pressemeddelelse
Digitalisering og teknologi
Folkeskole

KL er ærgerlig over Datatilsynets afgørelse i sagen om folkeskolernes brug af Google Workspace. Det har taget alt for lang tid, og den delvise afgørelse giver stadig ikke kommunerne endelige svar, men fastholder usikkerheder. Kommunerne kan dog fortsat bruge produkterne.

Længe ventet ældreudspil indfrier ønsker

30. jan. 2024
Pressemeddelelse
Sundhed
Ældre

Der er mange positive takter i den vision og udvikling af ældreområdet, som reformen lægger op til. Nu glæder kommunerne sig til at komme i gang med arbejdet.

Nye kvalitetsstandarder i kommunerne skal forbedre forebyggelsesindsatsen for mennesker med kroniske sygdomme

26. jan. 2024
Pressemeddelelse
Sundhed

Som led i den nationale kvalitetsplan for det nære sundhedsvæsen bliver der nu stillet forpligtende krav til de patientrettede forebyggelsestilbud i kommunerne. Det skal styrke det nære sundhedsvæsen og sikre, at borgere med kronisk sygdom modtager bedre og mere ensartede tilbud i hele landet.

KL: Nu er vejen banet for mere international arbejdskraft

24. jan. 2024

Rekruttering af medarbejdere til sundhedsområdet er en af vores velfærdssamfunds allerstørste udfordringer. Derfor glæder KL sig over, at der nu er landet en politisk aftale, der skal bidrage til mere udenlandsk arbejdskraft på social- og sundhedsområdet. Skal det lykkes at skaffe flere medarbejdere til velfærden, er der nemlig brug for handling nu.

Kommunale budgetter understreger behov for handling fra Christiansborg

18. jan. 2024
Nyhed
Forvaltning og ledelse
Økonomi

Udgifterne til det specialiserede socialområde stiger med 1,6 milliarder kroner i kommunernes budgetter for 2024. Samtidig er kommunerne lykkedes med at håndtere besparelserne på administration. De lovede forenklinger af statslige regler venter man dog stadig på. Nu skal der handling til fra regeringen, lyder den klare opfordring fra Martin Damm og Jacob Bundsgaard.

Billede af mønter

Der skal også være et velfærdssamfund til næste generation

12. jan. 2024
Debatindlæg

Der er brug for, at vi som samfund tør tage en grundlæggende diskussion med hinanden om, hvordan vi indretter vores velfærdssamfund fremover. Det skriver Martin Damm og Jacob Bundsgaard i et fælles debatindlæg.