Gå til hovedindhold

Nyheder

8 resultater

Debatindlæg: Kære regering: Vi skal styrke de almene tilbud i dagtilbud og skoler – det kræver samarbejde

27. jan. 2023
Debatindlæg
Børn og unge
Dagtilbud

Flere og flere børn og unge har det svært, mistrives og føler sig ensomme. Mere end hvert femte barn i folkeskolen har det så svært, at lærere og pædagoger vurderer, at det har behov for et specialtilbud. Men udviklingen skal vendes – for vores børn og unges skyld – og det skal vi sørge for i fællesskab.

Børn med skoletasker

Gyldal på Børn & Unge Topmøde: Vores almene tilbud, skal kunne rumme flere vores børn og unge

26. jan. 2023
Nyhed
Børn og unge
Folkeskole

De almene tilbud i dagtilbud og skoler skal kunne rumme flere de børn og unge, vi møder - men udviklingen går den forkerte vej. Flere og flere børn har brug for noget andet end det, vi kan give dem med. Derfor er vi nødt til at finde nye veje til målet.

670.000 breve sendt ud: Nu er der brug for at få sat turbo på udrulningen af fjernvarme

26. jan. 2023
Pressemeddelelse
Teknik og miljø
Klima

”Vi er klar til at gå i dialog med regeringen om, hvad der skal til for at få sat turbo på udrulningen.” Sådan siger Birgit S. Hansen efter, at kommunerne har sendt 670.000 breve ud til danskerne med besked om fjernvarme.

Billede af fjernvarmrør

Tunge skyer hviler over de kommunale budgetter

18. jan. 2023
Pressemeddelelse
Økonomi

Kommunernes budgetter for 2023 dækker over en alvorligt presset kommunal økonomi pga. især manglende kompensation for stigende priser og stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Budgetterne skal løftes, lyder det fra KL’s formandskab. Både for 2022 og 2023.

Billede af mønter

Debatindlæg: I ældreplejen skal tryghed og teknologi gå hånd i hånd

16. jan. 2023
Debatindlæg
Sundhed
Ældre

Vi skal gribe de teknologiske muligheder, og det skal være borgernes ønsker og behov, der skal være styrende. Det kræver hårdt arbejde og konstant dialog, skriver Christina Krzyrosiak Hansen, og Danske Ældreråds formand, Inger Møller Nielsen, i et fælles indlæg.

KL-formand: De økonomiske udfordringer gør det nødvendigt at afstemme forventningerne til velfærden

12. jan. 2023
Nyhed
Økonomi
Velfærd

De store økonomiske udfordringer presser kommunernes budgetter til det yderste. Samtidig viser en ny undersøgelse, at danskernes forventninger til velfærden er steget markant. I sin tale på Kommunaløkonomisk Forum opfordrede Martin Damm derfor regeringen til at afstemme forventningerne til velfærden.

Billede af Martin Damm