Gå til hovedindhold
Blanketter

Blanketmodernisering

KL gennemfører aktuelt et projekt om modernisering af blanketsamlingen, som alle kommuner abonnerer på, og som stilles frit til rådighed for markedet.

Indhold

  Modernisering af KLs blanketsamling

  Dialog med kommuner og it-leverandører, som bruger KL’s blanketter, har peget på et behov for, at KL optimerer vedligehold og distribuerer blanketterne i tidssvarende formater.

  Hvad er en blanket?

  KL gennemfører aktuelt et projekt om modernisering af blanketsamlingen, som alle kommuner abonnerer på, og som stilles frit til rådighed for markedet.

  Der er vigtige hensyn at tage i forhold til digital inklusion, forvaltningsretlige regler og generel brugervenlighed fx i den vejledende tekst i blanketterne, samt webtilgængelighed i udarbejdelsen af blanketter. Kommunerne kan vælge selv at arbejde med blanketterne eller vælge mellem et mindre antal it-leverandører, som tilbyder digitale blanket-løsninger og selvbetjeningsløsninger med afsæt i KL’s PDF-blanketter.

  Her kan du se et eksempel på en blanket. 

  Formål

  Projektet om modernisering af KL’s blanketter har til formål at understøtte et bedre datagrundlag ved at:

  • Løfte kvaliteten og aktualiteten af blanketterne som et altid opdateret grundlag for god administrativ praksis i kommunerne.
  • Understøtte et fair og konkurrenceudsat marked, hvor kommunerne og borgerne får de bedst mulige løsninger til selvbetjening til den bedst mulige pris, for så vidt angår de løsninger, der er baseret på KL’s blanketter
  • Forbedre muligheden for, at data holdes opdateret med et tidssvarende og ensartet design

  Projektet undersøger muligheden for at KL stiller blanketterne til rådighed i et rigt format (foruden PDF-formatet), som er nemmere at transformere til digitale løsninger til kommunerne.

  For at høre mere om projektet kan du rette henvendelse til:

  IT-Arkitektur & Standarder

  Line Laudrup

  Chefkonsulent

  Telefon: +45 3370 3644

  E-mail: lila@kl.dk

  IT-Arkitektur & Standarder

  Jim Foli

  Specialkonsulent/Blanketredaktør

  Telefon: +45 3370 3437

  E-mail: jifo@kl.dk

  Sidst opdateret: 22. februar 2024

  Links