Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Rekruttering
Sundhed

Horsens Kommune: Hverdagsguider sætter ord på faglig stolthed

I Horsens Kommune har man siden 2016 uddannet medarbejdere i hjemmeplejen til såkaldte ’hverdagsguider’. Indsatsen har bidraget til, at der er kommet fokus og ord på fagligheden – og skabt faglig stolthed blandt social- og sundhedsmedarbejderne.

Indhold

  Hverdagsguider

  Horsens Kommune har aktuelt uddannet ca. 170 hverdagsguider. På uddannelsen trænes guiderne i at få øje på og fortælle de gode historier om hverdagen i hjemmeplejen – både i deres egne og i deres kollegaers hverdag. Derudover er der fokus på, hvordan medarbejderne kan bruge det faglige kollegafællesskab til at sparre med og løse faglige udfordringer i dagligdagen, så ingen overlades til sig selv. Med uddannelsen er der ligeledes fokus på at anerkende egne og kollegaers gode arbejde. Uddannelsen er udviklet og tilrettelægges i samarbejde mellem FOA-Horsens og Horsens Kommune, og følges op af to årlige netværksmøder.

  I Horsens Kommune har man erfaret, at uddannelsen bidrager til en fornyet stolthed over faget blandt medarbejderne. Når der bliver arbejdet for at gøre SOSU-faget mere attraktivt, giver det mod og lyst til at fortælle om den velfærd SOSU-hjælpere og -assistenter skaber dagligt.

  På den måde har indsatsen med hverdagsguider medført, at medarbejderne i dag er langt mere interesserede i at stille op og fortælle om faget. Det er alt sammen med til at styrke sammenhæng mellem identitet og image i den kommunale ældrepleje i Horsens Kommune og sikre stolte og glade medarbejdere.

  I PDF-filen kan du læse mere om Horsens Kommunes udgangspunkt for projektet med hverdagsguider, og om hvordan det har bidraget til medarbejderudvikling og stor faglig stolthed.

  Præsentation af projekt med hverdagsguider.pdf

  For yderligere information om indsatsen med Hverdagsguider i Horsens Kommune er du velkommen til at rette henvendelse til:

  Helle Ibsen
  Chefkonsulent i Velfærd og Sundhed,
  Mail: sshib@horsens.dk

  Sascha Amarasinha
  Kursusunderviser,
  Mail: responddk@gmail.com

  Sidst opdateret: 14. marts 2024

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Line Folke

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3472

  E-mail: lifo@kl.dk