Gå til hovedindhold
Nyhed
Analyser
Økonomi

Stærkt privatforbrug trækker BNP-vækst op i andet kvartal 2021

De seneste tal for nationalregnskabet viser, at der fortsat er solid fremgang i økonomien. Imellem første kvartal og andet kvartal 2021 steg BNP med 2,3 pct.

31. aug. 2021
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Nye tal viser høj BNP-vækst for andet kvartal 2021

  Væksten er særligt drevet af en stor stigning i privatforbruget, som det seneste kvartal steg med 4,3 pct, jf. tabel 1. Stigningen i forbruget hænger sammen med den fortsatte genåbning af samfundet og udbredelsen af vacciner, og stigningen ses særligt indenfor beklædning, boligudstyr og tjenesteydelser som restauranter, cafeer, hoteller og frisører.

  Også investeringerne er med en stigning på 5,0 pct. med til at trække væksten i BNP. Fremgangen i investeringerne ses både indenfor maskiner, boligbyggeri samt patenter mv. Omvendt er eksporten faldet en smule, ca. 2,5 pct., og trækker dermed lidt ned i BNP-væksten.

  Tabel 1, Vækst i forsyningsbalancens komponenter, 2021K1-2021K2

  Med tallene fra nationalregnskabet kommer også opdaterede tal for beskæftigede og præsterede timer. Antallet af beskæftigede er steget med knap 2 pct. imens antallet af præsterede timer er steget med 2,5 pct. Siden toppunktet umiddelbart før Corona, er der nu næsten 38.000 flere i beskæftigelse og der præsteres godt 24 mio. flere timer.

  Figur 1. Antal beskæftigede og præsterede timer

  Læs flere artikler

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Teis Bay Andersen

  Analyse & Makro

  Telefon: +45 3370 3769

  E-mail: tban@kl.dk