Gå til hovedindhold

Nyt om Dansk økonomi 2021

18 resultater

Økonomisk redegørelse uden større overraskelser

17. dec. 2021
Nyhed
Analyser
Økonomi

Regeringen har i dag udsendt en ny vurdering af den danske økonomi i Økonomisk Redegørelse (ØR). I rapporten giver regeringen deres skøn for, hvordan den danske økonomi ser ud i de kommende år. Rapporten indeholder bl.a. de første skøn for væksten i 2023. Redegørelsen lander på dagen efter OECD’s landerapport for dansk økonomi, som tallene vil blive sammenlignet med.

Rekordhøj beskæftigelse i november 2021

22. nov. 2021
Nyhed
Analyser
Økonomi

Genåbning af samfundet påvirker stadig beskæftigelsen positivt, hvor der i september kom 13.000 flere ansatte, og fortsætter dermed de gode takter. Samlet set er er der nu beskæftiget over 80.000 flere lønmodtagere end lige før coronakrisen.

Ny vismandsrapport: Højkonjunkturen topper i 2022

12. okt. 2021
Nyhed
Analyser
Økonomi

I ny vismandsrapport tager De Økonomiske Råd (DØR) temperaturen på dansk økonomi. I prognosen spår rådet, at vi befinder os i en højkonjunktur, der vil toppe i 2022 med en vækst på 3,6 pct. Dermed er de økonomiske konsekvenser af pandemien i betydelig grad lagt bag os.

Opjustering af BNP-væksten i nye tal for nationalregnskabet

01. okt. 2021
Nyhed
Analyser
Økonomi

Danmarks Statistik har opdateret datagrundlaget for nationalregnskabet, og det har ført til en betydelig opjustering af BNP-væksten i 1. og 2. kvartal af 2021. I dette nyhedsbrev ser vi også nærmere på udviklingen i manglen på arbejdskraft fra onsdagens nye tal for konjunkturbarometeret.

Beskæftigelsesfremgang i alle kommuner

21. sep. 2021
Nyhed
Analyser
Økonomi

Tal for juli måned viser, at beskæftigende stadig er i fremgang med 7.000 flere beskæftigede fra juni til juli måned. Væksten er dog aftaget sammenlignet med april, maj og juni-tallene. De nye tal viser også, at væksten i beskæftigelsen er bredt forankret på tværs af kommunerne, og alle kommuner siden 2. kvartal 2020 har oplevet en stigende beskæftigelse.

Rekordstor mangel på arbejdskraft i august 2021

31. aug. 2021
Nyhed
Økonomi
Analyser

Der er udtalt mangel på arbejdskraft i dansk økonomi. Både industri-, bygge- og anlægs- samt servicevirksomheder melder om mangel på arbejdskraft, i et omfang som er rekordhøjt, eller tæt på tidligere rekorder fra 2006 for byggeriets vedkommende. Samtidig meldes dog fortsat om mangel på efterspørgsel – blandt servicevirksomheder hos hver fjerde. Det vidner om en genopretning, som foregå i forskellige tempi i forskellige dele af økonomien.