Gå til hovedindhold

Nyt om dansk økonomi

91 resultater

Nøgletalsnyt - November 2023

30. nov. 2023
Nyhed
Økonomi
Arbejdsmarked

I denne måneds nøgletalsnyt gennemgår vi de nye nationalregnskabstal som blandt andet viser, at økonomien befinder sig i en teknisk recession. Derudover ser vi nærmere på oktobers meget lave inflation, og på nøgletal for arbejdsmarkedet, som endnu ikke viser krisetegn.

Billede af mønter

Nøgletalsnyt - oktober

31. okt. 2023
Nyhed
Analyser
Økonomi

I månedens nøgletalsgennemgang stiller vi skarpt på ledigheden. 13 kommuner har en særligt lav ledighed, mens 4 kommuner har en andel på over 4 pct. af arbejdsstyrken. Vi ser derudover på beskæftigelsen og inflationen, og på, hvordan det er muligt, at virksomhederne på samme tid mangler arbejdskraft og efterspørgsel.

Vismændene med opjusterede forventninger i ny rapport

10. okt. 2023
Nyhed
Analyser
Økonomi

De Økonomiske Råd har i dag præsenteret Dansk Økonomi, efterår 2023. Rapporten indeholder en vurdering af aktuel dansk økonomi, fremskrivninger samt særkapitler om regulering af lejeboliger og tidlig sundhedsindsats. Her gennemgås de væsentligste pointer relateret til konjunktursituationen indtil 2025 og det finanspolitiske råderum i 2030.

Nøgletalsnyt - september

29. sep. 2023
Arbejdsmarked
Økonomi
Analyser

I nøgletalsnyt for september gennemgår vi månedens vigtigste nøgletal. Vi ser blandt andet en markant nedjustering af BNP-væksten, mens inflationen falder. Lønmodtagerbeskæftigelsen på landsplan er næsten stagneret, mens 8 kommuner markerer sig ved høj vækst det seneste år.

Økonomisk Redegørelse august 2023

01. sep. 2023
Nyhed
Arbejdsmarked
Økonomi

Regeringen har 31. august fremlagt Økonomisk Redegørelse (ØR), hvor de gør status for Danmarks økonomiske situation samt fremlægger prognoser for centrale nøgletal og de offentlige finanser. En række af de centrale budskaber gennemgås herunder.

Nøgletalsnyt - August: Afdæmpet vækst i økonomien

01. sep. 2023
Nyhed
Arbejdsmarked
Økonomi

Månedens nøgletal giver et samlet billede af en stabil økonomi. Der er bevægelser som indikerer afmatning men ingen markante udsving som giver anledning til større bekymring. Vi ser eksempelvis positiv vækst i både inflation, BNP, beskæftigelse og ledighed, og vi dykker ned i nogle af forklaringerne herunder.