Gå til hovedindhold
Sundhed
Forebyggelse

Temadag om Sundhedskompetence og behandlingsbyrde

Region Nordjylland, Center for Forebyggelse i praksis, KL og Sundhedsstyrelsen inviterede i 2022 til en fælles temadag, der satte fokus på, hvordan vi kan arbejde for at fremme lighed i mødet med sundhedsvæsenet for mennesker med kronisk sygdom.

Indhold

  En stor andel af de mennesker, der lever med kronisk sygdom, kan opleve at have svært ved at mestre deres sygdom, og mange oplever også at have svært ved at navigere i sundhedsvæsnet.

  Behandlingsbyrde og sundhedskompetence er begreber, der kan bruges til at forstå de mennesker, vi møder i sundhedsvæsenet. Samtidig kan begreberne bruges som en ramme for at reflektere over, hvordan vi kan møde borgerne på deres præmisser.

  Formålet med temadagen var, at deltagerne fik indsigt i behandlingsbyrde og sundhedskompetence, og at denne viden kunne omsættes i egen praksis på tværs af fagligheder og sektorer, med henblik på at styrke sundhedskompetencen og fremme lighed i mødet med sundhedsvæsenet.

  Målgruppen var kommunale og regionale ledere og medarbejdere, ansatte i almen praksis samt andre faggrupper, der beskæftiger sig med borgere med kronisk sygdom.

  • Oplæg om behandlingsbyrde og organisatorisk sundhedskompetence og hvordan mennesker med kronisk sygdom oplever mødet med sundhedsvæsenet
  • Oplæg om behandlingsbyrde og sundhedskompetence blandt nordjyder med kronisk- og længerevarende sygdom med udgangspunkt i data fra sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det?” 2021
  • Drøftelser på tværs af fagligheder og sektorer om, hvordan behandlingsbyrde og sundhedskompetence kan omsættes i praksis i mødet med mennesker med forskellige sundhedskompetenceniveauer.
  Sidst opdateret: 12. oktober 2023

  Dokumenter

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Lene Dørfler

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3367

  E-mail: ldf@kl.dk

  Specialkonsulent

  Eva Michelle Burchard

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3860

  E-mail: ebu@kl.dk