Gå til hovedindhold

Råderum nr. 49

3 resultater

I Aabenraa Kommune er de verdensmestre i at bruge velfærdsteknologi

30. mar. 2023
Råderum
Velfærd
Nyhed

I Aabenraa Kommune har man i den grad knækket koden til velfærdsteknologi. En bred politisk opbakning, et stort strategisk fokus fra ledelsen og en god projektmodel samt en nysgerrighed hos medarbejderne har bidraget til at velfærdsteknologi har givet mening og værdi og har forbedret hverdagen hos borgerne og medarbejderne. Derudover har det frigjort tid til kerneopgaven og skabt et økonomisk råderum.

”Business as usual har ikke virket” – komplekse problemstillinger tydeliggør behovet for nytænkning

30. mar. 2023
Råderum
Velfærd
Økonomi

Velfærdssamfundet er under pres, og kommunerne efterspørger nye måder at arbejde på for at knække kurven på langsigtede og komplekse udfordringer. Læs med i denne artikel, hvor Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i CO-PI, giver sit perspektiv på, hvordan kommunerne kan finde inspiration til at tilgå arbejdet med vilde problemer.

Ærlig snak om vilde problemer – forankring og læring i Aarhus Kommune

30. mar. 2023
Råderum
Økonomi
Nyhed

Aarhus Byråd har en vision om, at Aarhus skal være en god by for alle. Under denne vision bor en række mål, der siden 2018 har været styrende for, hvor byen skulle bevæge sig hen. Men ned ad vejen har man måtte konstatere, at der var grundlæggende samfundsudfordringer, der stod i vejen for at nå målene. Den erkendelse blev medio 2022 startskuddet til at arbejde med vilde problemer. Et arbejde der er forankret hos kommunens politiske top og går på tværs af traditionelle organisatoriske skel.