Gå til hovedindhold

Råderum nr. 41

3 resultater

Faaborg-Midtfyn Kommune lykkedes med bedre styring på socialområdet

31. maj 2022
Råderum
Social
Nyhed

54,2 mia. kr. – så meget har kommunerne brugt i 2021 på det specialiserede socialområde, og udgifterne er stigende. Derfor er der også løbende behov for at se på, hvilke tiltag der kan sikre høj kvalitet i ydelserne og samtidig bedre muligheder for styring og god økonomi. Det er man lykkedes med i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Udgiftsstyring på socialområdet kræver gode data

31. maj 2022
Råderum
Digitalisering og teknologi
Økonomi

Udgifterne på det specialiserede voksenområde er steget kraftigt gennem flere år. Gode og valide økonomi- og aktivitetsdata er en forudsætning for at forstå årsagerne til den fortsatte vækst og iværksætte de nødvendige tiltag. 21 kommuner er gået sammen for at finde frem til, hvordan man styrker datagrundlaget på socialområdet – bliv klogere på, hvad de kom frem til i denne artikel.

3 veje for økonomifunktionen til at understøtte værdiskabelsen på socialområdet

31. maj 2022
Råderum
Social
Økonomi

Har I en økonomifunktion, der understøtter værdiskabelse og faglig ledelse på socialområdet? Forhåbentlig er svaret ”ja”, men så er spørgsmålet; skaber jeres økonomifunktion den værdi, den reelt har potentiale for at skabe? I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan økonomifunktionen i samarbejde med fagforvaltningen kan øge kvaliteten og skabe en mere effektiv drift på det specialiserede socialområde.