Gå til hovedindhold

Råderum nr. 40

3 resultater

Klimaaftrykket fra kommunernes indkøb – hvor er udledningen størst?

20. apr. 2022
Råderum
Klima
Nyhed

Kommunerne køber hvert år varer og tjenester for ca. 100 mia. kr. Køb der er nødvendige for den kommunale opgaveløsning, men samtidig har et betydeligt klimaaftryk. I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke indkøb der forårsager det største klimaaftryk, og hvilke greb kommunerne kan bringe i spil for at reducere klimaaftrykket fra de mange forskellige indkøb.

Sæt fokus på den grønne omstilling i kommunens egen drift og forbrug - her er potentialerne størst

19. apr. 2022
Råderum
Klima
Nyhed

Den kommunale drift udleder CO2 og har et klimaaftryk – det kan ikke undgås. Men kommunerne har et potentiale for at nedbringe klimaaftrykket, som følger af den enkelte kommunes drift og forbrug. Med inspiration fra bl.a. CONCITO og SKI kan du i dette nyhedsbrev blive klogere på, hvor potentialet er størst i kommunernes jagt på CO2-reduktion fra egen drift.

Undgå at fyre for gråspurvene – sæt fokus på energispild i de kommunale bygninger

19. apr. 2022
Råderum
Energi
Klima

Kommunerne administrerer store ejendomsporteføljer, og derfor er den kommunale indsats for at energieffektivisere sine bygninger ikke uvæsentlig i hverken en økonomisk eller klimamæssig sammenhæng. Der er flere veje til at begrænse energispild i de kommunale bygninger. I denne artikel sættes der spot på, hvilke greb kommunerne kan anvende for at reducere energiforbruget og kommunes klimaaftryk, og samtidig skabe økonomisk råderum.