Gå til hovedindhold

Råderum nr. 37

3 resultater

Ny valgperiode: Tid til et 360-graders eftersyn af voksenområdet

11. jan. 2022
Råderum
Voksne
Nyhed

Stigende udgifter, pres fra borgerne og afslag til flere midler til området i økonomiaftale og i finanslovsforhandlingerne er status på det specialiserede voksenområde. Der er ingen quickfix, men der er handlemuligheder. I denne artikel kan du læse om, hvad kommunerne med fordel kan fokusere på i et styringseftersyn af området.

Behov for at se hele vejen rundt efter løsningerne på rekrutteringsudfordringen

11. jan. 2022
Råderum
Beskæftigelse
Arbejdsmarked

Både den private og den offentlige sektor oplever i dag udbredte rekrutteringsudfordringer. For kommunerne gælder det især bredt på SOSU-området. En ny analyse fra KL viser at udfordringen kun bliver større frem mod 2030. Der er brug for at se hele vejen rundt efter løsningerne. Et væsentligt fokusområde for kommunerne er andelen af medarbejdere på fuld tid.

Kommunal klimaledelse – fra global krise til lokale prioriteringer

11. jan. 2022
Råderum
Klima
Nyhed

Alle kommuner arbejder i dag med klimaspørgsmålet og med fokus på at reducere udledningen af CO2. Men den grønne omstilling i kommunerne kræver klima-lederskab – fra politikerne, direktionen og fra lederne. I denne artikel kan du læse mere om, hvad det kræver som kommune at løfte klimadagsordenen. Lars Aagaard, adm. direktør for Dansk Energi, giver sit bud på, hvilke muligheder og prioriteringer kommunerne ser ind i, når de skal omstille til vedvarende energi.