Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Social

Rapport fra Ekspertudvalget på socialområdet offentliggjort: Mød Ekspertudvalgets formand og socialministeren til KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum

Tilmeld dig KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum den 16.-17. maj 2024 i Aalborg og deltag i dialogen om fremtidens socialområde.

04. apr. 2024

Indhold

  Reformernes år - svarene findes i det nære 

  Ekspertudvalget på socialområdet har onsdag præsenteret anden og sidste del af sine anbefalinger til, hvordan man kan sikre en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet. Ekspertudvalget blev nedsat efter aftale mellem regeringen og KL i økonomiaftale for 2022.

  Socialområdet har de senere år været kendetegnet ved store udgiftsstigninger fra år til år. Udgifterne til socialområdet er steget fra 55,2 mia. kr. i 2018 til 59,7 mia. kr. i 2022 og udviklingen fortsætter. Den samlede udgiftsstigning på socialområdet er sket uden et tilsvarende politisk aftalt løft af området. Ekspertudvalget peger på, at det giver udfordringer i forhold til prioriteringer – både inden for socialområdet og på tværs af velfærdsområder.

  På KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum kan du møde formand for ekspertudvalget på socialområdet, Torben Tranæs, der præsenterer udvalgets 19 anbefalinger. Samtidig kan du høre social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (A) og formand for KL’s Socialudvalg, Ulrik Wilbek (V) i dialog om fremtidens socialområde.

  Tilmeld dig KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum den 16.-17. maj der afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center og hør mere om, hvilke konkrete initiativer der er i spil til fremtidens socialområde.

  Du kan se det opdaterede program og tilmelde dig herunder: 

  Tilmeld dig Social- og Sundhedspolitisk Forum 2024

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Catrine Granzow Holm

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3703

  E-mail: cagh@kl.dk

  Chefkonsulent

  Astrid Christine Jensen-Kanstrup

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3522

  E-mail: acj@kl.dk