Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Social

KL og Ergoterapeutforeningen: Skab klarhed på hjælpemiddelområdet hele vejen rundt

Ergoterapeutforeningen og KL tager nu et skridt fremad ved at foreslå, at kommunerne får ansvaret for midlertidige hjælpemidler.

16. jun. 2024

Indhold

  Det rigtige hjælpemiddel eller behandlingsredskab har stor betydning for, at borgerne kan fungere så godt som muligt i hverdagen med de funktionsnedsættelser, de har. Uanset om de er midlertidige eller mere blivende. Derfor er det vigtigt, at borgerne ved, hvem de skal kontakte og de ikke bruger unødvendig tid på at finde ud af, hvad der er hoved og hale. 

  Ergoterapeutforeningen og KL tager nu et skridt fremad ved at foreslå, at kommunerne får ansvaret for midlertidige hjælpemidler. Dette vil samle ansvaret og fjerne tvivlen om, hvem der skal levere det nødvendige udstyr. Samtidig slipper borgerne for besværet med at skulle returnere udstyr til sygehuset.

  Med dette samlede oplæg ønsker vi at skabe klarhed på hjælpemiddelområdet hele vejen rundt. Vi har tidligere foreslået, at regionerne overtager ansvaret for kropsbårne hjælpemidler, og dette forslag er stadig en del af vores udvidede udspil.

  Ergoterapeutforeningen og KL har sendt udspillet til Folketingets Sundhedsudvalg og Socialudvalg og håber, at det vil bidrage positivt til arbejdet med at klare rammer på hjælpemiddelområdet hele vejen rundt

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Lise Holten

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3558

  E-mail: lht@kl.dk

  Chefkonsulent

  Rigmor Lond

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3238

  E-mail: ril@kl.dk