Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Ældre

Fremfærd Sundhed og Ældre har udviklet dialogkort, der skal styrke fagligheden i den grundlæggende pleje

I regi af Fremfærd Sundhed og Ældre sætter projektet ”Grundlæggende pleje i praksis” fokus på vigtigheden af sproget og den faglige sparring, når det kommer til den grundlæggende pleje, som er en ofte undervurderet opgave.

12. jan. 2024

Indhold

  Dialogkort til at skabe sprog for den grundlæggende pleje

  Projektet ”Grundlæggende pleje i praksis” har haft til formål at skabe et sprog for den grundlæggende pleje, som styrker fagligheden, frem for at svække den, samt at hjælpe ledere og nøglemedarbejdere til at understøtte denne opgave/dette sprog. Projektet har inddraget 3 kommuner: Frederiksberg, Horsens og Høje-Taastrup. 

  Som resultat af projektet er der fremstillet en række materialer, som skal bidrage til at skalere og dele erfaringerne fra projektkommunerne, så alle kommuner får konkrete værktøjer til at sætte grundlæggende pleje på dagsordenen i deres praksis.

  Materialepakken indeholder følgende elementer:

  • Dialogkort (inkl. brugsvejledning)
  • Plakat om grundlæggende pleje
  • Film, som rammesætter, hvad grundlæggende pleje er i en kommunal kontekst.

  Materialepakken bliver i januar 2024 sendt til alle landets kommuner. Efterfølgende kan alt materiale også hentes via Viden På Tværs’ hjemmeside. KL håber, at I vil bruge materialet til at sætte grundlæggende pleje på dagsordenen i jeres organisation, fx i MED-udvalg og på personalemøder.

  Hent materialepakke: Tag dialogen om grundlæggende pleje med nyt materiale | VPT