Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Høringssvar

Høringssvar: Ændring af lov om private fællesveje

Høringssvar over udkast til forslag om ændring af lov om private fællesveje (Kabler m.v. til brug for elektroniske kommunikationsnet)

16. aug. 2022
Ældre end 12 mdr.
 • Læs op

Indhold

  Arbejdskraftmanglen og klimaforandringer er to af velfærdssamfundets helt store udfordringer de kommende år. Et af de vigtigste svar på disse udfordringer er, at vi skruer op for brugen af data, teknologi og digitalisering af services. For at lykkes er det helt afgørende at alle borgere, virksomheder og myndigheder har den nødvendige adgang til tidssvarende mobil- og bredbåndsforbindelser. Derfor ser KL det positivt, at Regeringen i december har sat nye mål for udbredelsen af en tidssvarende digital infrastruktur og vil understøtte udbredelsen på landet med det nuværende lovforslag.

  Som ministeriet angiver, vil lovforslaget dog medføre nye administrative opgaver for kommunerne. I og med at kommunerne ville skulle tage stilling nye ansøgninger vil der være tale om nye, ressourcekrævende opgaver. På den baggrund forventer KL, at opgaven i kommunerne kompenseres. Som også ministerieret foreslår i bemærkningerne til lovforslaget, forventer KL en ny hjemmel til kommunerne til at opkræve gebyr fra ansøger, som kan dække omkostningerne ved behandlingen af en ansøgning.

  Dokumenter

  Kontakt

  Kontorchef

  Pia Færch

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3111

  E-mail: pah@kl.dk