Gå til hovedindhold

Nyheder

Debatindlæg: Ældreområdet skal have topprioritet for en ny regering

28. nov. 2022
Debatindlæg
Sundhed
Ældre

I disse år ændrer ældreområdet sig markant. Derfor bliver det en vigtig opgave for et nyt Folketing at tage fat på ældreområdet og sikre, at vi har rammerne og kompetencerne til at levere den rette ældreomsorg. Det mener formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Christina Krzyrosiak Hansen, der har fem forslag til, hvad et nyt Folketing bør gøre på området.

Debatindlæg: Kommunernes klimaønskeliste

17. nov. 2022
Debatindlæg
Klima
Teknik og miljø

En ny national klimatilpasningsplan, bedre beskyttelse af vores drikkevand og bedre rammer for at gennemføre den grønne omstilling i praksis. Hvis vi for alvor skal i mål med den grønne omstilling, er der brug for, at det nye Folketing leverer på de tre ønsker fra kommunerne, skriver Birgit S. Hansen i et debatindlæg.

Debatindlæg: Seniormedarbejdere skal vide, at de er skattede medarbejdere

14. nov. 2022
Debatindlæg
Sundhed

Lige nu er en af de største udfordringer for vores velfærdssamfund manglen på arbejdskraft. Derfor er det afgørende at medarbejdere bliver længere på arbejdsmarkedet, hvis vi skal løse den enorme arbejdskraft- og rekrutteringsudfordring vi som samfund står overfor. Vi har brug for seniorernes viden og erfaring.

Sammenhæng i indsatserne for udsatte borgere

14. nov. 2022
Nyhed
Beskæftigelse
Social

Færre siloer og mere helhed. En ny KL-publikation har samlet kommunernes gode erfaringer med at arbejde helhedsorienteret for udsatte borgere.

Flere skal på fuldtid

09. nov. 2022
Pressemeddelelse
Arbejdsgiver

Flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller på fuldtid, hvis vi skal have ansatte nok til kernevelfærden i fremtiden. 26 kommuner har i snart 2 år arbejdet med forskellige, lokale løsninger for at få flere på fuldtid, og nu forlænger KL og Forhandlingsfællesskabet indsatsen.

Debatindlæg: Vi skal gentænke beskæftigelsesindsatsen – men vi skal gøre det med omhu og i fællesskab

07. nov. 2022
Debatindlæg
Beskæftigelse

Beskæftigelsesindsatsen handler om rigtige mennesker og varme hænder. Vi bør derfor lægge diskussionen om jobcentre eller ej bag os – og i stedet finde en bedre ramme, hvor dem, det handler om, er i centrum, skriver Peter Rahbæk Juel i et indlæg.