Gå til hovedindhold
Dagtilbud
Børn og unge

Inspirationsmateriale

Inspirationsmateriale til udvikling af den kommunale tilsynspraksis.

Indhold

  Det er relevant at se på tilsynet, som skal understøtte høj kvalitet af landets dagtilbud. Med denne publikation fra 2018 sætter KL fokus på det pædagogiske tilsyn og præsenterer fem forskellige tilsynstyper som inspiration til udvikling af tilsyn i kommunerne.

  Pædagogisk tilsyn - Et element i kvalitetsudviklingen i dagtilbud (pdf)

  Du kan læse mere om informationer om lovgivning og rammer for det styrket kommunalt tilsyn på

  EMU's hjemmeside

  DCUM har gennemført en evaluering af kommunernes arbejde med udvalgte elementer i den styrkede pædagogiske læreplan – set fra et børneperspektiv.

  Evaluering af den styrkede pædagogiske læreplan DCUM (pdf)

  DCUM har udviklet et talende spørgeskema, kaldet Dagtilbudstermometeret, til børn i alderen 4-6 år. Det udspringer af det tidligere 'børnemiljøtermometer' (2007-2012).

  Dagtilbudstermometeret

  Samskabt styring (Altinget)

  En artikel fra Altinget af Tina Øllgaard Bentzen, som debatterer behovet for tilsyn samt hvilke dilemmaer, der ligger i arbejdet med kontrol og tillid. Roskilde Kommune har på dagtilbudsområdet udviklet et nyt tilsyn ud fra metoden 'samskabt styring', hvor ambitionen er at udvikle kontrol, der samtidig ikke tackler tilliden i organisationen. '

  Læs artikel fra Altinget

  Samskabt styring (Væksthuset)

  En artikel fra Væksthuset af Tina Øllgaard Bentzen, som her bud på hvad det kræver at lede samskabt styring. Alle ønsker at afbureaukratisere, men alligevel er det vanskeligt at få bugt med et stadigt mere komplekst bureaukrati. Læs, hvad det kræver at lede samskabt styring.

  Læs artiklen fra Væksthuset

  Sidst opdateret: 14. maj 2024

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Jette Kyhl

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3776

  E-mail: jeky@kl.dk