Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Kompetenceudvikling

Ufaglært til Faglært

Ufaglærte og kortuddannede medarbejdere i kommunerne kan nu søge om at få en faglært uddannelse uden at opleve en lønnedgang i uddannelsesperioden.

Indhold

  KL og Forhandlingsfællesskabet har ved overenskomstforhandlingerne i 2015 afsat midler til en pulje, som har til formål at få flere ufaglærte til at gå i gang med uddannelse. Der afsættes ca. 20 mio. kr. hvert år til puljen. Det er disse midler, der nu kan søges om.

  For kommunale medarbejdere på FOA- eller 3F-overenskomst udmøntes midlerne sådan, at de kan komme på en erhvervsuddannelse eller et forløb på vej til en erhvervsuddannelse uden at opleve lønnedgang. Tilskuddet udbetales som et supplement til den centralt-aftalte elev- eller uddannelsesløn. Derudover gives der tilskud til kursusafgifter for medarbejdere i et forløb på vej til en faglært uddannelse.

  Målgruppen er ufaglærte og kortuddannede over 25 år med mindst 2 års anciennitet i kommunen, som ønsker at tage en faglært uddannelse, og som kommunen ønsker at uddanne og fastholde som faglærte medarbejdere.

  For kommunale medarbejdere på BUPL eller SL-overenskomst udmøntes midlerne som tilskud til kursusafgiften på meritpædagoguddannelsen. Der kan også søges om tilskud til transport og materialeudgifter.

  Målgruppen er også her medarbejdere over 25 år. Der kræves 5 års erhvervserfaring.

  For at få del i puljens midler skal leder, medarbejder og tillidsrepræsentant indsende en fælles ansøgning til Ufaglært til Faglært-puljen under Den Kommunale Kompetencefond, inden uddannelsen påbegyndes.

  Puljens midler er begrænsede og tildeles efter først til mølle-princippet.

  Ansøgningen indsendes via Den kommunale Kompetencefonds hjemmeside.

  De nærmere krav til ansøgninger og kriterier for tilskud vil fremgå af vejledninger m.v. som findes her på siden samt på Den Kommunale Kompetencefonds hjemmeside:

  DenKommunaleKompetencefond.dk)

  Alle ansøgninger om midler skal underskrives af leder, tillidsrepræsentant og medarbejder efter samme princip som ansøgninger til Den Kommunale Kompetencefond.

  Sidst opdateret: 2. januar 2024

  Dokumenter

  Kontakt

  Konsulent

  Sophie Elene Johansen

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3794

  E-mail: soej@kl.dk

  Konsulent

  Frederik Nørgaard Andersen

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3762

  E-mail: fnan@kl.dk