Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Rekruttering
Sundhed

Tønder Kommune: Digitech-elever er SOSU-fagets teknologi-ambassadører

Siden 2019 har Tønder og tre andre sønderjyske kommuner i samarbejde med SOSU-Syd tilbudt social- og sundhedsassistentuddannelsen med en velfærdsteknologisk toning; den såkaldte Digitech-linje. Med den særlige teknologi toning får social- og sundhedsassistent eleverne digitale kompetencer såvel som kompetencer i brug og implementering af velfærdsteknologi.

Indhold

  Digitech-linjen startede i 2019 og har til formål at imødekomme fremtidens behov for stærke digitale kompetencer hos medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet. Derudover skal uddannelseslinjen bidrage til, at tiltrække flere mænd til faget. Elever på Digitech-linjen får den samme uddannelse som almindelige assistenter. I alle fag er der et digitalt islæt og et gennemgående fokus på velfærdsteknologi.

  I uddannelsens praktikperiode har eleverne på Digitech-linjen et særligt fokus på at lave velfærdsteknologiske vurderinger for ledere og medarbejdere. Eleverne har med deres ’digitale perspektiv på praksis’ bl.a. til opgave at få øje på mulighederne for teknologisk udvikling på deres praktiksted. Tønder Kommune har desuden opkvalificeret et antal praktikvejledere til at understøtte og vejlede de elever, der går på Digitech-linjen.

  Det er ambitionen, at Digitech-linjen skal følge med den hastige udvikling på det velfærdsteknologiske område. Derfor mødes SOSU-Syd med de fire sønderjyske kommuners uddannelseskoordinatorer fire gange årligt for at justere og tilrette linjen i forhold til både teori og praksis.

  De første social- og sundhedsassistentelever på Digitech-linjen dimitterede fra SOSU-Syd i slutningen af 2021. I Tønder Kommune var der to elever på det første hold. Fremadrettet vil Tønder Kommune ansætte ca. seks Digitech-elever på hvert holdoptag.

  I løbet af de første år med Digitech-linjen er der kommet et større digitalt fokus på alle hold på både SSA-og SSH-uddannelsen. Digitech-linjen har også medført et langt større fokus på velfærdsteknologiske muligheder indenfor områderne; Pleje og Omsorg, samt Psykiatri og Handicap i Tønder Kommune. Både ledere, medarbejdere og borgere giver udtryk for, at de har stor gavn af de digitale kompetencer, eleverne på Digitech-linjen har med sig.

  På sosusyd.dk  du læse mere om hvad Digitech-linjen på Social- og Sundhedsskolen Syd indebærer:

  Sosusyd.dk

  For yderligere information om Digitech-linjen på social- og sundhedsassistent-uddannelsen i Tønder Kommune er du velkommen til at rette henvendelse til:

  Birgit Rasmussen
  Uddannelses- og udviklingskonsulent
  Mail: birras@toender.dk

  Sidst opdateret: 14. marts 2024

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Line Folke

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3472

  E-mail: lifo@kl.dk