Gå til hovedindhold

Nyt om Dansk økonomi 2022

16 resultater

Nøgletalsnyt – November: Fortsat usikkerhed om den økonomiske fremtid

30. nov. 2022
Analyser
Økonomi
Beskæftigelse

November måned har bragt opløftende tal for både BNP, ledighed og lønmodtagerbeskæftigelse. Ser man på konjunkturbarometrene, er det omvendt mere bekymrende læsning

Nøgletalsnyt – Oktober: Stærkt arbejdsmarked overrasker positivt til trods for økonomisk modvind

31. okt. 2022
Analyser
Økonomi
Beskæftigelse

Trods stigende inflation og rekordlave forbrugerforventninger fortsætter arbejdsmarkedet med at overraske positivt med flere beskæftigede og færre ledige. Konjunkturindikatorerne melder dog om faldende mangel på arbejdskraft og begyndende mangel på efterspørgsel.

Vismændene: Høj inflation og negativ BNP-vækst i 2023

11. okt. 2022
Nyhed
Analyser
Økonomi

I en ny prognose forudser vismændene en fortsat opbremsning af økonomien der kulminerer med decideret økonomisk tilbagegang i 2023. Inflationen forventes fortsat at være høj ind i 2023 og med et markant fald i beskæftigelsen. Og så undersøger DØR de såkaldte lærereffekter – hvad betyder en god lærer for elevernes faglighed relativ til en mindre god lærer? Læs mere om det i dette nyhedsbrev.

Nøgletalsnyt – September: Uændret vækst i 2. kvartal trods reviderede tal

03. okt. 2022
Nyhed
Analyser
Økonomi

Med små ændringer i ledighed, beskæftigelse og konjunkturindikatorerne giver nøgletallene for september ikke noget klart signal om den økonomiske fremtid. Selv BNP-væksten bemærkede sig ved at forblive 0,9 pct. trods revision.

Nøgletalsnyt – August. Mixed signals: Vækst i BNP og beskæftigelse, men stigende ledighed

01. sep. 2022
Nyhed
Analyser
Økonomi

August bød på de første nationalregnskabstal for 2. kvartal, som vi har med i månedens nøgletalsnyt. Derudover præsenterer vi andre af sommerens vigtigste nøgletal, blandt andet stigende ledighed, indikationer på økonomisk opbremsning og en fortsat faldende andel offentligt ansatte.or.

Ny prognose fra regeringen: Udsigt til forsat inflation

01. sep. 2022
Nyhed
Analyser
Økonomi

Regeringen har den 31. august fremlagt dens seneste vurdering af dansk økonomi og de offentlige finanser i Økonomisk Redegørelse. Generelt tegner regeringen et billede af en økonomi med et godt udgangspunkt, der dog kigger ind i en usikker fremtid præget af høj inflation og afdæmpet vækst.