Gå til hovedindhold
Ældre
Sundhed
Pleje

Webinarrække: Ny ældrelov - Hvad vil vi med fremtidens ældrepleje?

Statsministeren annoncerede i sin nytårstale behovet for en ny ældrelov, som skal gøre op med den omfangsrige regulering og dokumentation på ældreområdet. Regeringens ønske er, at det skal danne afsæt for en værdig ældrepleje og attraktive arbejdspladser i den kommunale ældrepleje. KL inviterer til 4 webinarer for at skabe en åben debat og input til arbejdet med en Ny Ældrelov.

Indhold

  KL vil facilitere den åbne dialog

  Statsministeren annoncerede i sin nytårstale behovet for en ny ældrelov, som skal gøre op med den omfangsrige regulering og dokumentation på ældreområdet. Regeringens ønske er, at det skal danne afsæt for en værdig ældrepleje og attraktive arbejdspladser i den kommunale ældrepleje.

  Et arbejde er nu igangsat med tre hurtigt arbejdende ekspertgrupper, som skal undersøge, hvordan det konkret kan lade sig gøre og komme med input til et rådgivende panel. Ekspertgrupperne skal hhv. forholde sig til værdighed og retssikkerhed, kvalitet og faglighed samt valgfrihed og selvbestemmelse. Arbejdet ledes af Per Okkels, tidligere departementschef i Sundhedsministeriet. Planen er, at udspillet skal ligge klar til efteråret.

  En sådan drøftelse er for vigtig til at stå alene. Derfor inviterer KL sideløbende med dette arbejde til en åben dialog og drøftelse af, hvad der skal til for at sikre de bedste rammer for ældre mennesker med behov for pleje og omsorg.

  Afholdelse af webinarerne

  KL lægger ud med at invitere organisationer og beslutningstagere til et politisk webinar om fremtidens ældrepleje den 25. april 2022 fra kl. 13.00-15.00. Alle interesserede inviteres til at lytte med, så vi sammen kan blive klogere.

  Her vil politikere og organisationer blandt andet drøfte:

  Hvilke greb skal sikre en god ældrepleje fremover med de udfordringer, vi står overfor - bl.a. med flere ældre og færre hænder?

  Hvad kan vi lære af Norge og Sverige?

  Hvad ser organisationerne og politikerne som de største udfordringer, og hvilke løsninger ser de for sig?

  KL inviterer desuden efterfølgende til tre webinarer, hvor vi dykker ned i de specifikke temaer, som de enkelte ekspertgrupper arbejder med.

  Det drejer sig om følgende:

  • Webinar den 6. maj 2022 kl. 10-12 om værdighed og retssikkerhed
  • Webinar den 10. maj 2022 kl. 10-12 om kvalitet og faglighed
  • Webinar den 19. maj 2022 kl. 10-12 om valgfrihed og selvbestemmelse.

  Ønsker du at se eller gense webinarerne, kan du henvende dig til Ane Svansø (ansi@kl.dk).

  Sidst opdateret: 2. april 2024

  Links

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Lise Holten

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3558

  E-mail: lht@kl.dk