Gå til hovedindhold
Økonomi
Råderum

Idébank: Råderumsinitiativer i kommunernes budget

KL har gennemført kortlægninger af råderumsinitiativer i kommunernes budgetår 2019-2024. Formålet med kortlægningerne er at give kommunale chefer og medarbejdere inspiration til nye tiltag, som kan bidrage til det økonomiske råderum. Idébanken giver desuden kommuner, der arbejder med de samme konkrete tiltag mulighed for at videndele med hinanden.

Indhold

  Idébanken giver inspiration til nye råderumsforslag

  Idébanken er et databaseværktøj, der giver kommunernes inspiration til nye råderumsforslag. En KL-undersøgelse fra efteråret 2022 viste, at en af de største udfordringer med at skabe råderum gennem budgetprocessen er at finde idéer til nye råderumsforslag hvert år. Derfor har KL for sjette år i træk udviklet Idébanken, som halvdelen af de danske kommuner allerede gør brug af.

  Derudover giver den kommuner mulighed for at vidensdele med hinanden, såfremt der arbejdes med samme konkrete tiltag. Vi modtager gerne idéer eller businesscases fra kommunerne på tværs af serviceområder, så vi kan videreformidle til andre interesserede kommuner.

  Dette års Idébank udkommer i helt nyt format

  I år relanceres materialet fra kortlægningerne i et helt nyt format, hvor kommunerne kan søge blandt råderumsinitiativer fra budgetlægningerne de sidste seks budgetår. Værktøjet giver mulighed for at søge ud fra fagområde og/eller råderumstiltag såsom digitalisering/automatisering, indkøb, samarbejde mv.

  Tryk nederst i højre hjørne for at tilgå rapporten i fuld version eller tryk på linket her: 

  Idébanken (PowerBI)

  Sidst opdateret: 12. februar 2024

  Tidligere Idébanke

  Kontakt

  Konsulent

  Andreas Hohwy Pallesen

  Økonomisk Sekretariat

  Telefon: +45 3370 3719

  E-mail: anhp@kl.dk