Gå til hovedindhold

Nyhedsbrevet Råderum 2021

30 resultater

Få et sneakpeak: Kortlægning af kommunernes budgetprocesser på vej

23. nov. 2021
Råderum
Økonomi
Nyhed

Flere kommuner søger inspiration til, hvordan budgetprocessen kan tilrettelægges, så der skabes et økonomisk råderum. Derfor er KL på vej med en ny kortlægning, der dykker ned i tendenser, udfordringer og løsninger i den kommunale budgetproces.

Klima i budgetprocessen viser vejen i den grønne omstilling

23. nov. 2021
Råderum
Klima
Økonomi

Klimadagsordenen er højt prioriteret i de danske kommuner. Kommunernes klimabarometer viser, at langt størstedelen af landets kommuner arbejde med reduktionsmål for CO2-udledningen. Der er flere veje at gå ift. at skabe et bredt ejerskab i kommunen, og en af dem er at forankre klima i budgetprocessen. Det har man blandt andet gjort i Middelfart, Aarhus og Hvidovre Kommune med positiv effekt.

Idébanken er klar: Hvad er trends og tendenser i kommunernes budgetter?

23. nov. 2021
Nyhed
Råderum

Kommunalvalget er overstået og budget 2022 er vedtaget, og nu er det tid for lokalpolitikerne at trække i arbejdstøjet og kigge frem mod den kommende valgperiode. Her spiller budgettet og budgetprocessen en afgørende rolle for at skabe og forvalte det økonomiske råderum bedst muligt.

Hvad bliver de mest markante tendenser i fremtidens økonomistyring? Læs med og få tre eksperters bud

23. nov. 2021
Råderum
Økonomi
Nyhed

KL’s Omstillings– og Udviklingsenhed har interviewet tre eksperter i økonomistyring om, hvordan den økonomiske styring tegner sig i fremtiden, og hvad det betyder for økonomifunktionens rolle.

Brug brugertilfredshed som strategisk værktøj til kvalitetsudvikling

26. okt. 2021
Råderum
Velfærd
Folkeskole

Vejle Kommune arbejder systematisk med brugertilfredshedsundersøgelser gennem hele ledelseskæden på skoleområdet. Det understøtter dialog og videndeling til at sikre og udvikle kvaliteten af kommunens skoler.

Hvordan leder vi mod nye løsninger?

26. okt. 2021
Råderum
Nyhed

Fremtidens udfordringer for kommunerne er mange, de er komplekse og de kræver fokus på den kommunale kerneopgave. Løsningerne er ikke simple, og kan ikke løses ved et enkelt greb. De kommunale ledere står derfor med en stor opgave ift. at lede deres organisation til bedst muligt at løse morgendagens opgaver, og sikre et effektivt og veldrevet lokaldemokrati.