Gå til hovedindhold

Nyhedsbrevet Råderum 2020

25 resultater

Rudersdal Kommune forankrer et digitalt mindset i hele organisationen

22. okt. 2020
Råderum
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Til at understøtte forankringen har Rudersdal Kommune oprettet et rejsehold, som områderne kan trække på i arbejdet med en digital omstilling.

Tre trin: Fra data til handling

02. sep. 2020
Råderum
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Kommunerne ligger inde med store datamængder, som kan bruges til at omstille og udvikle velfærden. Spørgsmålet er, hvordan kommunerne omsætter data til et kompas for handling – det giver denne artikel svaret på i tre overordnede trin.

Dataoverblik: Før kunne vi se, at tingene skred, nu kan vi præcist se, hvor problemerne opstår

02. sep. 2020
Råderum
Digitalisering og teknologi
Nyhed

I Assens Kommune har de vendt et merforbrug på Social- og sundhedsområdet ved at bruge økonomiske aktivitetsdata som et aktivt styringsværktøj i hverdagen.

Datainformeret ledelse booster den faglige og økonomiske

02. sep. 2020
Råderum
Forvaltning og ledelse
Nyhed

Et genopretningsprojekt i Gladsaxe Kommunes Familieafdeling kickstartede en transformation af den faglige og økonomiske styring. Resultatet ses tydeligt på den økonomiske bundlinje og ikke mindst ved højere fastholdelse og lavere sygefravær blandt medarbejderne.

Sådan sikres udbyttet af investering i job og uddannelse til alle unge i Hjørring Kommune

02. sep. 2020
Råderum
Uddannelse
Beskæftigelse

Kender I effekten af jeres indsatser? FLIS DREAM-data kan give overblikket. Læs i denne artikel, hvordan Hjørring Kommune har brugt data til at styre indsatsen ’Ungegarantien’.

Kommunernes styring på specialundervisningsområdet

22. jun. 2020
Råderum
Økonomi
Folkeskole

Mange kommuner oplever et voksende aktivitets- og udgiftspres på specialundervisningsområdet, der skaber et øget behov for styring på området. Læs her om nogle af de centrale resultater fra en ny kortlægning af kommunernes styring af specialundervisningsområdet samt hvordan Allerød Kommune arbejder med at fremme inklusion gennem inkluderende dagbehandling.