Gå til hovedindhold

Råderum nr. 17

4 resultater

Idébanken – genvej til initiativ og inspiration på tværs af landet

25. nov. 2019
Råderum
Økonomi
Nyhed

Savner du inspiration og viden om andre kommuners effektviseringsforslag, så dyk ned i KL’s idébank, som har identificeret og samlet effektiviseringsinitiativer på tværs af landets 98 kommuner. Høje-Taastrup, Fredensborg og Sønderborg Kommune er nogle af de kommuner, der på forskellig vis har arbejdet med idébanken i forbindelse med dette års budgetlægning.

Et fokus på opfølgning i arbejdet med effektiviseringer sikrer færre ’luftprojekter’ uden reelle gevinster

25. nov. 2019
Råderum
Økonomi
Nyhed

For kommunerne er effektiviseringer et grundvilkår, da nyt økonomisk råderum skal skabes indefra. Aarhus Kommune udarbejder derfor hvert år effektiviseringskataloger og opfølgninger, der er med til at realisere den økonomiske politik.

Hvor og hvordan kan der skabes nyt råderum? Få svar via redskabet ’Tre trin til råderum’

25. nov. 2019
Nyhed
Råderum

Kommunernes råderum skal skabes indefra. Det kan dog være en udfordrende proces at identificere hvor, og hvordan der kan skabes råderum i en presset økonomi. KL har derfor udviklet redskabet ”Tre trin til råderum”, der understøtter en lokal dialog om råderum.

Hedensted Kommune: Budgetlægning i et flerårigt perspektiv

25. nov. 2019
Råderum
Økonomi
Nyhed

Ny budgetproces med tæt samarbejde mellem politikere, ledere og medarbejdere reducerer ”udvalgskampe” og giver ny energi til den årlige jagt på nyt økonomisk råderum.