Gå til hovedindhold

Råderum nr. 16

4 resultater

Troværdige data og straksindsats giver effektiv og målrettet styring på det specialiserede socialområde

23. okt. 2019
Råderum
Social
Nyhed

Styringen af det specialiserede socialområde står højt på dagsordenen i de danske kommuner. To kommunale eksempler viser, hvordan effektiv brug af lettilgængelige data, en intensiv straksindsats og samarbejde på tværs af fagligheder har realiseret et økonomisk råderum på børne- og familieområdet i Varde Kommune og medført kortere borgerforløb samt færre borgere i længerevarende botilbud i Sønderborg Kommune.

Hvad kendetegner fremtidens økonomifunktion?

23. okt. 2019
Råderum
Økonomi
Nyhed

Der er mange veje til råderum, og i jagten på råderum spiller økonomifunktionen en afgørende rolle. Læs hvordan Faaborg-Midtfyn, Rudersdal og Gladsaxe Kommune på forskellige niveauer i styringskæden har arbejdet med at udvikle fremtidens økonomifunktion.

Har vi i Danmark indrettet plejen af ældre fleksibelt nok?

23. okt. 2019
Råderum
Ældre
Pleje

Svenske erfaringer og danske data viser, hvordan kommunerne kan skabe mere råderum på ældreområdet. Dette sker ved at understøtte borgerne til at blive i eget hjem længst muligt.

Nyt procesdesign skal knække kurven for visitation af børn til specialundervisning i Nyborg Kommune

23. okt. 2019
Råderum
Børn og unge
Social

Nyborg Kommune er ved at udarbejde en strategi- og udviklingsplan for skoleområdet. Planen skal sikre, at færre elever i fremtiden bliver visiteret til specialtilbud. I denne artikel kan du læse om Nyborg Kommunes erfaringer og få tre gode råd til den gode proces fra skolechef Lars Kofoed og økonomikonsulent Henriette Schøler.