Gå til hovedindhold

Råderum nr. 13

4 resultater

Kickstart budgetdrøftelserne i kommunalbestyrelserne med et faktabaseret beslutningsgrundlag og giv grønthøsteren en pause

25. jun. 2019
Råderum
Økonomi
Nyhed

Tre kommunale eksempler viser, hvordan kommunerne gør nøgletal til en fast del af hverdagen med lettilgængelige data, som skaber grobund for politisk ejerskab til drøftelser om kvalitet versus omkostningseffektivitet på de enkelte indsatser.

Data understøtter dialogen mellem politikere og embedsmænd om svære økonomiske prioriteringer i Assens Kommune

25. jun. 2019
Råderum
Økonomi
Digitalisering og teknologi

Når hver en sten skal vendes for at finde nye effektiviseringspotentialer i budgettet, er et solidt datagrundlag afgørende for at finde mulige løsninger, og det skaber Assens Kommune blandt andet i deres helt egen benchmarkingrapport.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er data en naturlig del af opfølgningen på indsatser

25. jun. 2019
Råderum
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Medarbejdere kan hurtigt drukne i uanede muligheder i ledelsesinformations-systemer, men klar prioritering af effektmål skaber retning for brugen af data og peger på de mest omkostningseffektive indsatser.

Fra manuel indtastning af data til enklere træk af nøgletal

25. jun. 2019
Råderum
Økonomi
Digitalisering og teknologi

Når 6-byerne udarbejder en fælles nøgletalsrapport, er de som noget nyt begyndt at bruge det Fælleskommunale Ledelsesinformationssystem (FLIS) som primær datakilde. De forventer, at det vil øge kvaliteten og løfte en ellers ressourcetung opgave.