Gå til hovedindhold

Nyhedsbrevet Råderum 2018

35 resultater

Optimeret tidsanvendelse på sociale botilbud frigør tid til kerneopgaven

30. nov. 2018
Råderum
Social
Nyhed

Københavns Kommune har til budget 2019 fundet løsninger, som skal frigive mere tid til kerneydelsen på sociale botilbud. Tilsammen frigiver løsningerne 24,5 mio. kr. når de fuldt indfaset.

Kortlægning af budget 2019: Der kan fortsat findes gevinster på indkøbsområdet

12. nov. 2018
Råderum
Økonomi
Nyhed

Kommunerne sætter som noget nyt fokus på bedre indkøb på det specialiserede socialområde, mens de er vedholdende i forhold til at effektivisere i bund ved hjælp af e-handel og anvendelse af indkøbsaftaler.

Sådan bidrager offensiv økonomistyring til at skabe handlefrihed

07. nov. 2018
Råderum
Økonomi
Nyhed

Ny kortlægning fra KL giver inspiration til nye metoder i budgetlægningsprocessen, som kan være med til at skabe øget økonomisk råderum.

Aabenraa-modellen på anbringelsesområdet giver store økonomiske og kvalitative effekter

07. nov. 2018
Råderum
Social
Økonomi

En ny investeringsstrategi har frigivet flere ressourcer til tættere opfølgning på indsatser, og resultatet er bl.a. færre anbringelser.

Turnaround på det specialiserede socialområde giver resultater

26. okt. 2018
Råderum
Nyhed
Social

Under overskriften tidligere, tættere og mere tværfaglig indsats har Syddjurs Kommune investeret i det specialiserede socialområde for børn. Resultatet er en bedre indsats for de udsatte familier og et råderum på 60 mio. kr., som Kommunen nu kan bruge på noget andet.

Tværgående borgerforløb frigiver råderum og sikrer bedre service

26. okt. 2018
Råderum
Social
Arbejdsmarked

Både Halsnæs og Furesø Kommuner har succes med at fokusere på tværgående borgerforløb, hvor borgerne kun har én kontaktperson. Det giver borgerne en bedre hjælp, så de kommer tættere på arbejdsmarkedet, og kommunerne bliver mere effektive i forhold til sagsbehandlingen og kan dermed frigive ressourcer til andre prioriteringer.