Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
RA.Rammearkitektur

Arkitekturrapporter

Arkitekturrapporterne er et vigtigt led i at sikre en åben it-arkitekturstyring.

Indhold

  ‎ Arkitekturrapporterne er et vigtigt led i at sikre en åben it-arkitekturstyring. I arkitekturrapporterne dokumenteres alle væsentlige arkitekturbeslutninger, herunder valg og fravalg i forhold til den fælleskommunale rammearkitektur. På den måde fungerer rapporten også som en tjekliste til projektet i forhold til gode overvejelser i forbindelse med arkitekturbeslutninger. Arkitekturrapporten udarbejdes ved udvikling af en løsning og opdateres ikke ved ændringer i løsningen, efter den er sat i drift. Dokumentation af fælleskommunale løsninger i drift kan bl.a. findes via kombit.dk og digitaliseringskataloget.dk
   

  I arkitekturrapporterne dokumenteres alle væsentlige arkitekturbeslutninger, herunder valg og fravalg i forhold til den fælleskommunale rammearkitektur. På den måde fungerer rapporten også som en tjekliste til projektet i forhold til gode overvejelser i forbindelse med arkitekturbeslutninger.

  Rapporterne kan også tjene som inspiration til, hvordan man kan arbejde med it-arkitekturstyring, opbygge løsninger mm. Alle arkitekturrapporterne inkl. en kort opsummering af hver rapport, kan tilgås via

  rammearkitektur.kl.dk

  Alle rapporter sendes i høring i netværket af kommunale forretnings- og it-arkitekter og behandles efterfølgende af Kommunernes It-Arkitekturråd. Alle fælleskommunale projekter udfylder i forbindelse med større arkitekturbeslutninger en rapport, og alle projekter som bidrager med digitale løsninger til flere kommuner, opfordres til at udfylde en rapport.

  Alle arkitekturrapporter, der sendes i høring er udarbejdet på baggrund af den samme skabelon. Skabelonen kan frit downloades og bruges som inspiration i arbejdet med kommunal arkitekturstyring.

  Skabelonen til arkitekturrapporter er under revidering. Seneste version kan findes her.

  Der er på nuværende tidspunkt ingen arkitekturrapporter i høring. Tilmeld dig høringsnetværkets Yammer-gruppe for at modtage besked næste gang, der sendes en rapport i høring:

  Skriv en mail til skar@kl.dk, hvis du ønsker at indgå i høringsnetværk vedrørende it-arkitektur

  Sidst opdateret: 19. januar 2024

  Kontakt

  Programleder

  Vibeke Normann

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3883

  E-mail: vno@kl.dk