Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Netværk

Netværk for kunstig intelligens

Kommunerne skal finde måder at håndtere det pres på velfærd, økonomi, klima og rekruttering som bl.a. demografiudviklingen skaber. Øget brug af teknologi, herunder kunstig intelligens og bedre brug af data er en del af svaret. Netværket bidrager til et stærkt fælles kommunalt samarbejde om udvikling og deling af viden.

Indhold

  I netværket får vi fælles inspiration og deler erfaringer og viden om kunstig intelligens. Samtidig kan der i netværket udvikles fælleskommunale værktøjer til arbejdet med kunstig intelligens. Netværket har tidligere udarbejdet en juridisk værktøjskasse.

  Behov for tæt samarbejde om kunstig intelligens

  • De seneste års udvikling inden for kunstig intelligens betyder, at teknologier som tekst-, billed- og mønstergenkendelse er moden til afprøvning og på sigt udbredelse i kommunerne.
  • Flere kommuner er i gang med at udvikle og afprøve algoritmer til brug for beslutningsstøtte for at skabe bedre beslutninger til gavn for borgere og virksomheder.
  • Arbejdet med løsninger baseret på kunstig intelligens kræver bl.a. store mængder data af høj kvalitet, tekniske og ledelsesmæssige kompetencer samt økonomiske ressourcer. Desuden kræver arbejdet med kunstig intelligens afklaring vedr. jura, etik, sikkerhed, transparens mv.
  • I 2023 vil netværket bl.a. have fokus på følgende temaer:
   • Juridiske rammer for anvendelsen af kunstig intelligens
   • Idriftsættelse og skalering af algoritmer
   • Organisatoriske tiltag med henblik på at udnytte muligheder med kunstig intelligens
   • Fortsat deling af gode cases og opfølgning på signaturprojekterne

  Kommuner, der ønsker at følge arbejdet med og bidrage til udvikling og afprøvning af løsninger, der bruger kunstig intelligens i kommunerne. Aktiviteterne i programmet vil primært være målrettet ledere og medarbejdere fra digitalisering, økonomi eller fagområder med interesse for at følge arbejdet med kunstig intelligens.

  Der vil i løbet af 2023 være to fysiske møder samt to virtuelle møder. Møderne vil være tilrettelagt som en vekslen mellem workshops, erfaringsudveksling og oplæg, hvor der på de fysiske møder særligt vil være fokus på inspiration og løsningsforslag.

  Tirsdag d. 14. marts 2023, kl. 09.00-12.00
  Virtuelt møde via Teams

  Onsdag d. 31. maj 2023, kl. 09.30-15.00
  Fysisk møde i København

  Onsdag d. 6. september 2023, kl. 09.00-12.00
  Virtuelt møde via Teams

  Onsdag d. 29. november 2023, kl. 09.30-15.00
  Fysisk møde - endelig placering for andet fysiske møde følger

  Prisen for at deltage i netværket for kunstig intelligens i kommunerne er 5.000 kr. ex. moms pr. deltager eller 10.000 kr. ex. moms om året for et kommuneabonnement, som giver mulighed for valgfrit antal deltagere.

  Prisen dækker udgifter til forplejning, udvikling af fælles materialer og værktøjer samt honorar til oplægsholdere o. lign.

  Tilmeld dig netværk for kunstig intelligens her
  Sidst opdateret: 12. oktober 2023

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Søren Frederik Bregenov-Beyer

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3909

  Email: sfb@kl.dk

  Specialkonsulent

  Søren Nørgaard Madsen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3633

  Email: snma@kl.dk