Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Netværk

Netværk for kunstig intelligens

Kommunerne skal finde måder at håndtere det pres på velfærd, økonomi, klima og rekruttering som bl.a. demografiudviklingen skaber. Øget brug af teknologi, herunder kunstig intelligens og bedre brug af data er en del af svaret. Netværket bidrager til et stærkt fælles kommunalt samarbejde om udvikling og deling af viden.

Indhold

  Kommunerne arbejder både med kunstig intelligens (AI) hver for sig og sammen. Gennem det seneste års tid med forstærket fokus på muligheder med generativ AI og i særdeleshed ChatGPT. I de fleste kommuner er man allerede i gang med at afprøve mulighederne med generativ AI eller overvejer om og hvordan, man skal gå i gang. Vi forventer ikke, at tempoet på dagsordenen sænkes i fremtiden – snarere det modsatte. Derfor kører KL i 2024 igen Kommunernes netværk for kunstig intelligens. Netværket bidrager til et stærkt fælles kommunalt fokus om udvikling og deling af viden.

  I netværket får vi fælles inspiration og deler erfaringer og viden om kunstig intelligens. Samtidig kan der i netværket udvikles fælleskommunale værktøjer til arbejdet med kunstig intelligens.

  Behov for tæt samarbejde om kunstig intelligens

  • De seneste års udvikling inden for særligt generativ AI har skabt stor opmærksomhed på mulighederne med AI i kommunerne
  • Flere kommuner er i gang med at udvikle og afprøve algoritmer til brug for beslutningsstøtte for at skabe bedre beslutninger til gavn for borgere og virksomheder.
  • Arbejdet med løsninger baseret på kunstig intelligens kræver bl.a. store mængder data af høj kvalitet, tekniske og ledelsesmæssige kompetencer samt økonomiske ressourcer. Desuden kræver arbejdet med kunstig intelligens afklaring vedr. jura, etik, sikkerhed, transparens mv.
  • I 2024 har netværket bl.a. fokus på følgende temaer:
   • Potentialer ved generativ AI – hvor kan teknologien gøre en forskel og hvilke krav stiller det til de kommunale organisationer?
   • Deling af viden og erfaringer med gode use cases
   • Drift og skalering af algoritmer
   • Inspiration fra andre sektorer og brancher i forhold til at udnytte kunstig intelligens
   • Udvikling af fælles guides og værktøjer

  Kommuner, der ønsker at følge arbejdet med og bidrage til udvikling og afprøvning af løsninger, der bruger kunstig intelligens i kommunerne. Aktiviteterne i netværket vil primært være målrettet ledere og medarbejdere fra digitalisering, økonomi eller fagområder med interesse for at følge arbejdet med kunstig intelligens.

  Der vil i løbet af 2024 være tre fysiske møder (fra 9.30-15.30) samt to virtuelle møder af to timers varighed. Møderne vil være tilrettelagt som en vekslen mellem workshops, erfaringsudveksling og oplæg, hvor der på de fysiske møder særligt vil være fokus på inspiration, dialog og løsningsforslag.

  Tirsdag d. 27. februar 2024, kl. 09.30-15.30
  Fysisk møde i København

  Onsdag d. 10. april 2024, kl. 09:00-11:00
  Virtuelt møde via Teams

  Onsdag d. 19. juni 2024 kl. 09.30 – 15.30.
  Fysisk møde i Vejle

  Torsdag d. 12 september 2024, kl. 09.30-15.30
  Fysisk møde i Næstved

  Torsdag d. 5. december 2024, kl. 09:00-11:00
  Virtuelt møde via Teams

  Prisen for at deltage i netværket for kunstig intelligens i kommunerne er 6.000 kr. ex. moms pr. deltager eller 12.000 kr. ex. moms om året for et kommuneabonnement, som giver mulighed for valgfrit antal deltagere.

  Prisen dækker udgifter til forplejning, udvikling af fælles materialer og værktøjer samt honorar til oplægsholdere o. lign.

  Tilmeld dig netværk for kunstig intelligens her
  Sidst opdateret: 3. maj 2024

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Søren Frederik Bregenov-Beyer

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3909

  E-mail: sfb@kl.dk

  Chefkonsulent

  Søren Nørgaard Madsen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3633

  E-mail: snma@kl.dk